Bekerfinalist AZ treft Excelsior, dat de punten nodig heeft

3 maart 2017, 17:08

Ongeveer 2,5 dag na het bereiken van de bekerfinale moet AZ alweer aan de bak in de Eredivisie. De Alkmaarse club begint zondag, om 12.30 uur, aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. AZ plaatste zich voor de eindstrijd van het bekertoernooi door SC Cambuur na penalty's te verslaan.

AZ in korte tijd van hel naar hemel

"Je ziet dat er in een week veel kan veranderen. In de voetballerij kan je in korte tijd van de hel naar de hemel gaan. We kwamen slecht terug uit Lyon en hebben ons inmiddels geplaatst voor de bekerfinale. De ontlading en opluchting na afloop waren geweldig", aldus coach John van den Brom op AZ.nl. De AZ-spelers zijn wel diep gegaan tegen Cambuur. "Het is fysiek een aanslag geweest op de jongens. Bij een paar jongens is het twijfelachtig of ze tegen Excelsior kunnen spelen. Maar geloof me, zondag staat er bij ons weer een team met frisse spelers."

Van den Brom ziet een verbeterpunt voor zijn ploeg. "Net als tegen PEC Zwolle hebben we tegen Cambuur veel kansen gecreëerd. De volgende stap wordt om die ook te benutten. Dat gaat de ploeg meer lucht geven", stelt hij. Dat moet als eerste gaan gebeuren tegen Excelsior, dat al 3,5 maand niet meer won in de Eredivisie. "Ze zitten er wat dat betreft niet lekker in. We kennen hun elftal en we weten hoe ze spelen: drie snelle jongens voorin. We zijn dus gewaarschuwd voor hun omschakeling", besluit Van den Brom.

Van der Gaag: "Het hoeft allemaal niet meer mooi"

Excelsior deed het vorige week prima tegen Willem II, maar verloor wel met 0-2. "Het zou wel eens lekker zijn om een keer na afloop in de kleedkamer te zitten en te kunnen zeggen: het is misschien niet verdiend, maar we hebben wel drie punten", vindt trainer Mitchell van der Gaag, geciteerd door de clubwebsite. "Op basis van ons vertoonde spel, hadden we misschien meer verdiend, maar dat is helaas niet gebeurd. We zitten nu in de fase waarin we punten moeten pakken, het hoeft allemaal niet meer mooi."

Vooruitblikkend op de ontmoeting met AZ, zegt Van der Gaag: "Zij hebben een wedstrijd gespeeld, die wij niet in de benen hebben. Of dat een voordeel is voor ons, weet ik niet. Het bereiken van de bekerfinale kan ze ook een positieve boost geven. Wij moeten vooral uitgaan van onszelf." Van der Gaag mist Danilo Pantic (geschorst) en de geblesseerden Arghus Bordignon, Henrico Drost en Filip Kurto, vanwege voetklachten is Terell Ondaan een vraagteken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen