Konterman trekt de deur achter zich dicht bij Twente

Konterman trekt de deur achter zich dicht bij Twente

3 maart 2017 – Bert Konterman staat voor een vertrek bij FC Twente. De voormalig verdediger was sinds 2013 werkzaam binnen de jeugdopleiding van de club uit Enschede, maar de Tukkers melden op de officiële clubwebsite dat de 46-jarige oud-international na het seizoen wegens een verschil in inzicht vertrekt.

Konterman was aanvankelijk werkzaam als trainer van Jong FC Twente en vervulde sinds 2014 de rol van trainer van onder 19-ploeg van de eredivisionist. "Ik heb afgelopen jaren met de mensen om mij heen plezierig samengewerkt en mooie dingen gedaan. Ik kijk terug op een fijne tijd bij FC Twente. Er is nog veel werk te verzetten binnen de voetbalacademie. Daar had ik graag mijn steentje aan bijgedragen, maar door een verschil van inzicht scheiden onze wegen aan het einde van het seizoen", aldus Konterman.

Hoofd opleiding Michel Jansen komt met een afscheidswoordje richting Konterman. "Na zijn periode met Jong FC Twente in de Jupiler League, heeft Bert de afgelopen seizoenen onder moeilijke omstandigheden moeten werken bij O19. Dat heeft hij altijd met passie en drive gedaan."

gerelateerd