Streppel wil meer van Ødegaard zien, GAE heeft Schenk terug

Streppel wil meer van Ødegaard zien, GAE heeft Schenk terug

2 maart 2017 – Go Ahead Ealges moet vrijdagavond op bezoek bij sc Heerenveen. De nummer zestien van de Eredivisie verloor de laatste twee duels terwijl Heerenveen de laatst gespeelde competitiewedstrijd juist in winst omzette. Zowel Jurgen Streppel als Hans de Koning kan over een vrijwel volledig fitte selectie beschikken.

Streppel: "Ødegaard moet met zijn kwaliteiten meer creëren"
Bij sc Heerenveen keren Jeremiah St. Juste, Pelle van Amersfoort en Wout Faes keren terug van een schorsing. Verder laat Streppel weten niet veel reden te hebben tot wijzigingen. Verder stelt de trainer dat het prettig is dat Go Ahead zich, in tegenstelling tot veel degradatiekandidaten, niet ingraaft voor eigen doel. "Ik weet niet hoe ze vrijdag spelen en wat ze bij balverlies doen, ik heb wel een idee, maar we zullen zien. Er zit in ieder geval voetbal in de ploeg en ze willen vooruit. Roda bouwde geen enkele keer op, de Eagles willen voetballen, dat is wel fijn."

Tot nu toe is Streppel niet ontevreden over Real Madrid-huurling Martin Ødegaard, maar de trainer denkt dat het nog beter kan. "Met zijn creatieve kwaliteiten moet hij beslissend zijn, meer creëren, maar dat is natuurlijk wel het moeilijkste onderdeel van voetbal. Wie is in zijn eentje beslissend? Hoe veel in Nederland kunnen dat, Eljero Elia, Hakim Ziyech, Sam Larsson zouden dat kunnen, maar noem er nog eens een paar. We mogen ook niet vergeten dat Martin nog maar achttien jaar is. Hij heeft gewoon tijd nodig."

De Koning: "Ga ervan uit dat Schenk het gaat redden"
Bij Go Ahead Eagles is Xandro Schenk het enige twijfelgeval voor de wedstrijd van vrijdag. De Koning verwacht echter gewoon beroep te kunnen doen op de verdediger. "Hij had een wond op zijn enkel en die was aardig ontstoken. Het is al grotendeels geheeld dus ik ga ervan uit dat hij het gaat redden", legt hij uit aan De Stentor.

De opstelling heeft De Koning nog niet klaar, zo laat hij weten. "Ik ben nog wat aan het dubben. Het voetbal geeft me toch een goed vertrouwen. Wat goed is, op het missen van de kansen na, moet je niet te snel van afstappen. We moeten alleen even kijken met wie we dat gaan doen", aldus de trainer.

gerelateerd