Strootman houdt ondanks duistere derby hoop op finale

2 maart 2017, 08:58

Kevin Strootman heeft een vervelende avond achter de rug. De Nederlandse middenvelder slikte met AS Roma een 2-0 nederlaag tegen stadgenoot en aartsrivaal Lazio Roma, waardoor de finale van de Coppa Italia héél ver weg is. Bovendien werd Roma-verdediger Antonio Rüdiger tijdens de burenruzie in Stadio Olimpico op racistische wijze bejegend door een aantal Lazio-fans.

"Dit was een slechte wedstrijd", concludeert Strootman na afloop. "We kenden een redelijke start en hadden veel balbezit en kansen om te scoren, maar Lazio was ook goed. Toen zij scoorden gingen ze meer achteruit voetballen, waardoor het voor ons lastig was om ruimtes te vinden. We waren daarom niet in staat om te scoren en liepen tot overmaat van ramp nog tegen een tweede tegentreffer aan", verzucht Strootman.

Begin april heeft Roma in de return tegen Lazio de kans om de opgedane schade te repareren. "We moeten laten zien dat we beter zijn dan Lazio. Natuurlijk geloven we nog in een goede afloop. Anders had ik al wel mijn felicitaties richting de tegenstander uitgesproken. We moeten gewoon laten zien dat we de betere van de twee zijn en graag in de finale willen belanden", aldus Strootman.

Maar eerst kan de focus weer verlegd worden richting de Serie A, waarin Napoli de volgende opponent is. "We moeten laten zien hoe goed we kunnen voetballen. We moeten met een sterke reactie komen. We zijn professionals, krijgen goed betaald en moeten er daarom weer klaar voor zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen