Monaco koopt meerderheid van aandelen Cercle Brugge

1 maart 2017, 14:09

AS Monaco heeft een aparte zet gemaakt. De huidige koploper van de Franse Ligue 1 heeft een deel van Cercle Brugge gekocht. De Monegasken maken van de Belgische club een dochtervereniging. Het zorgt voor een kapitaalverhoging in Brugge, in ruil voor een 'aantal voorwaarden, onder meer op het vlak van financiering, bestuur en sportieve samenwerking'.

Middels een persbericht brengt Cercle Brugge haar supporters op de hoogte van de gang van zaken. "Het bestuur heeft besloten om in te gaan op het voorstel van Monaco en zal nu de formele toestemming voor dit huwelijk vragen aan de leden van de VZW en de aandeelhouders van de CVBA", zo klinkt het vanuit Brugge. "We wensen te benadrukken dat de gemaakte afspraken het toekomstig voortbestaan van Cercle Brugge als een professionele voetbalvereniging zonder meer garanderen."

Cercle meldt bovendien dat het met Monaco een gedeelde ambitie heeft om weer een stabiele club te worden in de Jupiler Pro League. Momenteel bivakkeert de club uit Brugge in de Tweede Klasse van België, waar het naast promotie naar het hoogste niveau greep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen