FIFPro waarschuwt spelers voor twee clubs op Malta

1 maart 2017, 11:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De FIFPro waarschuwt voetballers niet vaak voor specifieke clubs, maar als het aan de internationale spelersvakbond ligt, dan kunnen spelers zich beter niet aansluiten bij twee clubs uit de hoogste competitie van Malta.

Volgens de FIFPro hebben de clubs Mosta FC en Pembroke Athleta buitenlandse spelers op zeer slechte wijze behandeld. Onder meer jeugdspelers uit Nigeria en de Verenigde Staten werden aan hun lot overgelaten bij de Maltese clubs. Dat uitte zich onder meer in slechte woonomstandigheden, een groot gebrek aan aandacht en zelfs bedreigingen toen ze klaagden over het uitblijven van hun salaris.

De internationale spelersvakbond raadt daarom spelers af om bij deze clubs op Malta aan de slag te gaan. Omdat het verkrijgen van een werkvisum vrij gemakkelijk is op het Mediterraanse eiland, vormt het land doorgaans een prima springplank voor jonge spelers. Op Malta verdienen spelers echter vaak niet meer dan 2.000 euro per maand en worden ze in 79 procent van de gevallen niet op tijd betaald. Ook is 49 procent van de spelers daar niet tevreden over de medische ondersteuning, zo meldt de FIFPro.

In november kwam de FIFPro al met een grootschalig onderzoek over slechte behandeling van spelers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen