Napoli woedend op arbitrage in Turijn: "Schandalig"

1 maart 2017, 07:48

In het kamp van Napoli heerst er veel woede, na de 3-1 nederlaag bij Juventus in de halve finale van de Coppa Italia. Hoewel de Partenopei nog de return in Napels hebben om de opgelopen schade te repareren, vinden de spelers en clubleiding het schandalig hoe de arbitrage het duel in Turijn 'in goede banen' leidde.

José Callejón zette Napoli op voorsprong, maar Juventus won het bekerduel dankzij een goal van Gonzalo Higuaín en twee omstreden strafschoppen. Napoli was zo woedend over de situatie, dat het de radiostilte richting de pers doorbrak. Ook directeur Cristiano Giuntoli steekt zijn mening over de arbitrage bepaald niet onder stoelen of banken. "We vinden het belangrijk om de jongens openlijk te bedanken voor hun optreden en willen zeggen dat we verloren hebben door twee beslissingen die niet eens twijfelachtig waren, maar schandalig en beschadigend voor heel het Italiaanse voetbal."

Daar laat Giuntoli het nog niet bij. "Bij de eerste penalty zoekt Paulo Dybala zelf het contact. Dat is te zien op de herhaling. Bij de tweede gaat Pepe Reina alleen maar voor de bal. Hij kan niet opeens verdwijnen, waardoor hij ook de speler raakt. En daarna kregen wij geen eens een penalty, terwijl twee Juventus-spelers een overtreding maakten. Het is schandelijk", aldus de directeur van de Napolitanen.

Doelman Reina is ook furieus. "We hebben verloren door de scheidsrechterlijke beslissingen, dat is de conclusie", sprak de Spanjaard na afloop tegen Rai Sport. "De wedstrijd veranderde daar volledig door", aldus Reina, die zelf een penalty veroorzaakte met een vermeende overtreding op Juan Cuadrado. "Wat moet ik dan doen, verdwijnen? Mogen keepers de bal niet meer aanraken, ofzo?", vraagt de goalie zich af. "En we kunnen ook beter praten over alle andere momenten, zoals toen Raul Albiol een penalty moest krijgen. We moeten er zelf ook van leren, maar ik ben echt woedend. Dit is gewoon niet eerlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen