Besiktas slaat gouden slag, 'Gala' lijkt klaar in titelrace

27 februari 2017, 20:06

Na het ontslag van Jan Olde Riekerink gaat het nog niet veel beter met Galatasaray. De Turkse topclub speelde vorige week gelijk tegen Rizespor en heeft vandaag (maandag) een zeer pijnlijke nederlaag geleden tegen koploper Besiktas: 0-1. Door de thuisnederlaag lijkt de rol van Cim Bom nu uitgespeeld in de titelrace.

Voor vandaag bedroeg het gat tussen de stadsgenoten zes punten in het voordeel van Besiktas, waardoor Galatasaray moest winnen om nog te mogen hopen op het kampioenschap. Een opsteker was de terugkeer van Wesley Sneijder, die na een hamstringkwetsuur van drie weken terugkeerde in de basis. De aanvallende middenvelder speelde net als Nigel de Jong negentig minuten, maar kon een pijnlijke nederlaag niet voorkomen.

Tegen het team van basisklant Ryan Babel ging de thuisclub in de Türk Telekom Arena met 0-1 onderuit. De enige goal werd twee minuten na rust gemaakt door Talisca. De Braziliaanse middenvelder pegelde een vrije trap hard achter Fernando Muslera, die de inzet in de andere hoek had verwacht en daardoor op het verkeerde been stond.

Door de nederlaag bedraagt het gat tussen de koploper en de nummer drie nu tien punten. Het dolende Galatasaray heeft nu slechts één punt gehaald in de laatste drie duels. Veelzeggend is de statistiek dat Besiktas dit seizoen tot dusver slechts twee keer verloor, terwijl Gala in de laatste drie duels al twee keer onderuit ging.