Ljungberg gaat Jonker bijstaan in handhavingsmissie

27 februari 2017, 15:56

Andries Jonker is maandagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van VfL Wolfsburg. De Nederlandse coach krijgt de taak om de weg omhoog in te zetten met de Bundesliga-club en wordt hierin ondersteund door Fredrik Ljungberg, die samen met Uwe Speidel de rechterhand van Jonker wordt.

Jonker heeft zijn functie als hoofd jeugdopleiding bij Arsenal opgezegd om bij Wolfsburg aan de slag te gaan. Bij deze club werkte hij al tussen 2012 en 2014 als assistent. "Ik heb altijd contact gehouden met Wolfsburg, maar de benadering kwam toch wel een beetje als een verrassing", geeft Jonker aan. "Dit is een mooie uitdaging bij een club met mogelijkheden."

Jonker zal komend weekend voor het eerst op de bank zitten bij Wolfsburg, dat dan tegen FSV Mainz 05 staat. "Ik ken al veel spelers. Ik probeer ze zo goed mogelijk voor te bereiden op het duel met Mainz. Alle spelers beginnen op nul en hebben de kans om zichzelf te bewijzen. Het syteem dat mijn voorkeur heeft staat hierbij niet per se centraal. Het enige dat telt is dat we zo snel mogelijk veertig punten verzameld hebben."

Bij Wolfsburg krijgt Jonker onder meer te maken met Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen