De spelersrapporten van Feyenoord en PSV

27 februari 2017, 11:40   Bijgewerkt: 27 februari 2017, 13:33

Feyenoord sloeg PSV zondagmiddag knock-out in de titelrace. De Rotterdammers lieten de Eindhovense concurrent na een stormachtig begin en een goal van Jens Toornstra op 1-1 komen via Gastón Pereiro, maar wonnen uiteindelijk door een eigen doelpunt van Jeroen Zoet en de doellijntechnologie met 2-1. FCUpdate.nl zat de hele wedstrijd op het puntje van de stoel op de perstribune en deelt rapportcijfers uit.

Feyenoord

Brad Jones: 6

Na zes clean sheets op rij moest de Australische goalie weer eens een bal uit het net vissen. De onhoudbare goal van Pereiro was echter geen fout. Jones heeft verder niet veel te doen gehad, maar straalt wel rust uit. Ook in het meevoetballen.

Karsdorp: 7

Speelde een goede wedstrijd, waarin zijn verdedigende taken niet in de steek werden gelaten door zijn aanvalsdrift. Maakte indruk met goede ingrepen bij Marco van Ginkel en Steven Bergwijn. De heldenactie bij laatstgenoemde PSV'er leverde wel een blessure op.

Eric Botteghin: 7,5

Zat er weer kort op en is dit seizoen echt een rots in de branding bij Feyenoord. Werkte enorm veel ballen weg, vooral met het hoofd. Bracht ook gretigheid en gif, bijvoorbeeld met een snel genomen vrije trap en toen hij in de tweede helft het publiek aan het opzwepen was.

Jan-Arie van der Heijden: 7,5

Ging meermaals mee naar voren en oogde zeker aan de bal. Nadat een kopbal uit een corner al van de lijn werd gehaald, was hij later met een kopbal bepalend bij de 2-1. Wat ook goed is: het laconieke lijkt er steeds meer uit te gaan bij Van der Heijden.

Terence Kongolo: 8

Het was goed nieuws voor Feyenoord dat Kongolo weer fit was voor de kraker. Hij stond verdedigend prima en was aanvallend bovendien bepalend. Met een uitstekende actie legde hij de basis voor de 1-0 van Toornstra.

Karim El Ahmadi: 6,5

Speelde weer als een leider. Zat er scherp op en leverde in de eerste helft een geweldige bal op de diepgaande Karsdorp. Toch speelde El Ahmadi verder niet heel opvallend.

Vilhena: 7

Is dit seizoen bijzonder nuttig voor Feyenoord en dat was tegen PSV niet anders. Als een razende stier maakte hij de middenvelders van PSV het leven zuur. Begon meteen met een goede pass op Elia en dat was het startschot van een goed duel.

Jens Toornstra: 8

Kreeg de voorkeur boven Kuyt en bewees binnen tien minuten al het gelijk van Giovanni van Bronckhorst, met een prima schot in het dak van het doel. Los van zijn productiveit ook zeer belangrijk met zijn defensieve discipline.

Eljero Elia: 7

Was bedrijvig en gevaarlijk, met een heerlijke 'akka-panna' bij Santiago Arias als hoogtepunt. Een goede wedstrijd kwam na 58 minuten spelen wel ten einde door een enkelblessure.

Nicolai Jørgensen: 6

Kreeg in de openingsfase eigenlijk zijn enige goede kans, maar stuitte op de benen van Zoet. Los van een schot naast het doel in de tweede helft en een aantal momenten waarbij hij wel sterk was aan de bal hebben we niet heel veel van Jørgensen gezien.

Steven Berghuis: 5,5

Was dicht bij succes met een gevaarlijke vrije trap (voorlangs) en een schot (naast), maar blijft wat druistig. Bovendien had Berghuis vlak na de 1-1 van PSV moeten scoren. Hij trof echter de paal.

Bilal Basaçikoglu: 6

Viel redelijk in en was na een goede actie zelfs in de buurt van een doelpunt, met een verrassend schot in de korte hoek.

Bart Nieuwkoop

Te kort voor beoordeling.

Miquel Nelom

Te kort voor beoordeling.

PSV

Jeroen Zoet: 5,5

Was kansloos bij de openingsgoal van Toornstra en maakte vlak daarna een goede redding na een inzet van Jørgensen. Na afloop was Zoet natuurlijk de schlemiel, door zijn dubieuze rol bij de 2-1. De goalie van PSV maakte een goede redding, maar trok de bal vervolgens naar achteren, waardoor de doellijntechnologie aangaf dat er sprake was van een goal. Toch was het moment eerder ongelukkig dan echt slecht.

Santiago Arias 5

De rechterkant van PSV maakte defensief gezien geen beste indruk in de openingsfase van de kraker en daar was Arias samen met Pereiro verantwoordelijk voor. Hoewel de Colombiaan zich wel herpakte met een paar goede combinaties, was Elia een plaag voor hem.

Nicolas Isimat-Mirin: 6

Won paar keer goed in de lucht en stond verdedigend gezien wel zijn mannetje, maar blijft toch een beetje onrustig. Vooral in de opbouw. Voor hem is het een voordeel dat dit ook niet de sterkste kracht is van zijn concurrent Daniel Schwaab.

Hectór Moreno: 6

Had een aantal goed verdedigende acties, waaronder een heerlijke tackle op Elia. De Mexicaan koos opbouwend gezien wel erg vaak voor de lange bal. Met Luuk de Jong als spits is die verleiding groot, maar het werpt zijn vruchten niet vaak af.

Jetro Willems: 6

Begon, net als al zijn ploeggenoten eigenlijk, niet zo sterk aan de wedstrijd. Was toen wat slordig, wat tot uiting kwam in matig uitverdedigen en zwakke passing. Met zijn drang naar voren liet Willems ook goede dingen zien. Ook positief (los van de wedstrijd): na afloop stond de linksback veel losse media (waaronder FCUpdate.nl) uitgebreid te woord, ondanks de teleurstelling van de nederlaag.

Andrés Guardado: 7

Probeerde na het slappe begin van PSV grip te krijgen op de wedstrijd en dat lukte aardig, omdat hij altijd de voetballende oplossing zocht. Guardado speelde zich een aantal keren goed onder de druk uit en mede daarom kwam PSV beter in de wedstrijd. Als kijker heb je soms het gevoel dat niet De Jong, maar Guardado de captain is.

Davy Pröpper: 5,5

Werd een paar keer (te) simpel van de bal gezet en kon zich niet onderscheiden zoals hij dit seizoen wel al vaak deed. Kreeg zeer weinig ruimte van Vilhena en El Ahmadi en was daarom een beetje onzichtbaar.

Gastón Pereiro: 6

De rechterkant van PSV maakte verdedigend geen al te beste indruk in de openingsfase en naast Arias was ook Pereiro daar schuldig aan. De Uruguayaan blijft een mysterieuze verschijning: soms is hij geniaal, soms is hij afwezig. De nonchalante buitenspeler liet dit in De Kuip ook weer zien: hij maakte een goede goal, maar liet zich ook te vaak aftroeven.

Luuk de Jong: 5,5

Had het lastig en werd weinig betrokken in het aanvalsspel van PSV. Kon zich ook niet manifesteren bij standaardsituaties, normaal gesproken een groot wapen van De Jong. De captain kan wel meer steun en aanvoer vanaf de flanken gebruiken.

Bart Ramselaar: 6

Was anoniem in de beginfase, maar kwam daarna op de nummer tien-positie te spelen na het uitvallen van Van Ginkel. Dook vanuit deze positie meerdere keren gevaarlijk op voor het doel van Feyenoord, maar kon niet de stootkracht bieden waar PSV behoefte aan had.

Bergwijn: 5,5

Weinig van gezien, maar had wel kunnen scoren bij een 1-1 stand. Na een aanname met de borst had flankspeler echter te veel tijd nodig, waardoor Karsdorp zijn inzet kon blokken.

Marco van Ginkel

Te kort voor beoordeling.

Siem de Jong

Te kort voor beoordeling.

Jürgen Locadia

Te kort voor beoordeling.

Hoe beoordeel jij de spelers? Laat het hieronder weten in de reacties!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen