Feyenoord blijft door doellijntechnologie op titelkoers

26 februari 2017, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Eindhoven is het dit weekend carnaval, maar toch zal het bier daar voor velen niet zo lekker smaken als in Rotterdam-Zuid. Feyenoord heeft de kraker tegen PSV namelijk, dankzij het gebruik van doellijntechnologie, met 2-1 gewonnen. De feestvierende koploper deelt daarmee een mokerslag uit aan de Brabantse nummer drie, die nu een schier onoverbrugbare achterstand van elf punten heeft.

Wie kan er het beste met de druk, de belangen en de helse sfeer in de kolkende Kuip omgaan? Dat was op voorhand van de kraker tussen Feyenoord en PSV de vraag. Het antwoord was in de eerste minuten duidelijk Feyenoord. De Rotterdamse lijstaanvoerder greep PSV meteen bij de strot en liet de Eindhovense club pas na twintig minuten spelen los.

Het was een verdiende voorsprong, omdat Feyenoord scherper en minder nerveus was dan PSV. Naast Toornstra kregen de Rotterdammers kansen via de bedrijvige Elia en clubtopscorer Nicolai Jørgensen, maar mede dankzij een prima redding van Jeroen Zoet bleef de schade beperkt. En omdat PSV onder aanvoering van Andrés Guardado de controle over de wedstrijd te pakken kreeg, konden de bezoekers gaan hopen op een plotwending.

In de eerste helft kwam deze er nog niet. Op slag van rust was het wel even gevaarlijk, toen het PSV-kamp een penalty claimde nadat Gastón Pereiro na een goede aanname uit balans werd gebracht. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag er echter geen kwaad in en gaf aanvoerder Luuk de Jong na het rustsignaal zelfs geel wegens commentaar. Marco van Ginkel was er overigens al niet meer bij: door een blessure was hij al vervangen door Steven Bergwijn.

Toen men zich een beetje af begon te vragen waar het heen zou gaan met de kraker, stond het opeens 1-1. Pereiro etaleerde zijn koelheid en traptechniek en tekende met een geplaatst schot via de binnenkant van de paal voor de 1-1. Beide ploegen begonnen weer op nul, de wedstrijd kon écht beginnen. Feyenoord pakte het heft weer in handen en raakte meteen de paal, via Berghuis. Even later mikte Toornstra de bal op de lat: de toon voor de slotfase was gezet.

Omdat deze voorsprong ondanks een Eindhovens offensief niet meer in gevaar kwam, heeft Feyenoord weer een grote stap naar de landstitel gezet. Ajax kan wel weer op vijf punten achterstand komen, als het later op deze zondag van Heracles Almelo wint. Waar Feyenoord overigens voor de negentiende keer op rij ongeslagen is gebleven in de eigen Kuip, is er voor PSV een bijna historische reeks van 24 uitwedstrijden zonder nederlaag ten einde gekomen.

[photo,104934,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen