Sporting wint, Dost maakt achttiende goal van competitie

25 februari 2017, 21:13

Bas Dost heeft weer zijn doelpunt meegepakt bij Sporting Clube de Portugal. De Nederlandse spits benutte zaterdag in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Estoril een strafschop. Daarmee was Dost ervoor verantwoordelijk dat de eindstand in het Estádio António Coimbra da Mota op 0-2 werd bepaald.

In de 86ste minuut mocht Dost zich melden bij de stip voor het nemen van de penalty en hij maakte geen fout. De voormalig eredivisietopscorer heeft nu achttien keer gescoord in de Portugese competitie, waarmee hij de topscorerslijst aanvoert. Bij de voorgaande zeventien treffers van Dost zat geen enkele strafschop. Voormalig FC Twente-speler Bryan Ruiz had Sporting in de 22ste minuut al op 0-1 gezet.

Sporting staat stevig op de derde plaats in de competitie. Het heeft zes punten minder dan nummer twee FC Porto, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, en acht punten voorsprong op nummer vier Vitoria Guimaraes. Bij Sporting bleef Luc Castaignos op de bank tegen Estoril, Marvin Zeegelaar en Douglas waren afwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen