Excelsior is wakker, Willem II mist Heerkens nog lang

24 februari 2017, 16:11

Van de afgelopen achttien wedstrijden wist Excelsior er slechts één in een overwinning om te zetten. De Kralingers hopen komende zaterdag (vanaf 19.45 uur) in de thuiswedstrijd tegen Willem II de eerste competitiezege sinds 19 november te pakken.

Van der Gaag: "Schrikt af of juist wakker"

Mitchell van der Gaag, de coach van de nummer zeventien van de Eredivisie, ziet de rangschikking niet alleen als een last. "We stonden steeds op een goede plaats, maar altijd met maar één of twee punten verschil. Dat we nu onder die streep staan, schrikt mensen misschien af of juist wakker. Als dat al niet zo was, weten we nu echt wat ons te doen staat", verzekert Van der Gaag op de clubwebsite.

De trainer kan nog niet beschikken over de geblesseerde Arghus Bordignon (hamstring) en Filip Kurto (elleboog). Ook Jürgen Mattheij is niet inzetbaar, na zijn rode kaart tegen Heracles Almelo (4-0 verlies). "Je hebt daarnaast te maken met een tegenstander, dus er zullen misschien wel wat meer wisselingen zijn", aldus Van der Gaag, die vermoedelijk dus meer dan één wisseling gaat doorvoeren in zijn opstelling.

Van de Looi: "Geen gemakkelijke opgave"

Aan de zijde van Willem II kampt coach Erwin van de Looi nog met de nodige personele problemen. Funso Ojo en Derrick Tshimanga zijn weliswaar weer fit, maar met Freek Heerkens gaat het nog niet de goede kant op. "Freek gaat binnenkort onder het mes zodat hij hopelijk verholpen kan worden van zijn buikklachten. We hopen dat hij dit seizoen nog wat wedstrijden kan meepikken", zegt Van de Looi op de clubwebsite. Pele van Anholt (knie) is daarnaast nog niet van de partij, terwijl er achter de namen van Obbi Oularé (hamstring) en Elmo Lieftink (ziek) een vraagteken staat.

"Excelsior beschikt over een goed middenveld en een snelle aanval. Daar moeten we waakzaam voor zijn", bikt Van de Looi verder vooruit op het duel op Woudestein. "Zulke tegenstanders laten minder ruimte open om er doorheen te komen. Daarom is winnen van Excelsior geen gemakkelijke opgave. Ook omdat zij de punten hard nodig hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen