Nuytinck ziet mooie dingen ontstaan bij Anderlecht

22 februari 2017, 09:01

Bram Nuytinck is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Anderlecht, maar vindt dat de topclub uit Brussel er tijdens zijn verblijf nog nooit zo goed op heeft gestaan als nu. De Nederlandse verdediger ziet dat trainer René Weiler de boel aan de praat gekregen heeft bij Paars-Wit, dat al elf wedstrijden ongeslagen is en donderdagavond een 2-0 zege op Zenit St. Petersburg verdedigt in Rusland. 

"Onze uitgangspositie is goed, maar ik verwacht daar wel een heel andere wedstrijd", zegt Nuytinck tegen Het Nieuwsblad over de return tegen Zenit in de zestiende finale van de Europa League. "Het zou wel eens een heet potje kunnen worden. Met hun kwaliteiten gaan ze ons meteen onder druk proberen te zetten. Het eerste halfuur doorkomen wordt heel belangrijk. Niet dat we alleen maar gaan afwachten en achteruit leunen op die 2-0. Zelf hebben we ook kwaliteit genoeg om daar iets neer te zetten."

Anderlecht maakte vorig week veel indruk in de heenwedstrijd tegen Zenit. "Het bewijs dat het rotatiesysteem werkt", vindt Nuytinck, doelend op het rouleren van Weiler. "Deze coach hecht enorm veel waarde aan de hechtheid van de groep. Vanaf het begin heeft hij een echt team willen smeden. Dat was de afgelopen twee seizoenen helemaal anders", wijst Nuytink naar de periode onder Besnik Hasi. "De teamspirit die je nodig hebt om kampioen te spelen was toen totaal niet aanwezig. Dat is nu helemaal anders. Als team zijn we zoveel meer naar elkaar toegegroeid. Dat is echt de kracht van dit Anderlecht. In mijn vijf seizoenen bij Anderlecht was het teamgevoel nog nooit zo sterk als nu."

Ondanks de goede papieren in de EL blijft de Belgische titel het belangrijkste voor Anderlecht. "Hoe mooi Europees voetbal ook is, het hoofddoel blijft toch het kampioenschap. Alleen als we een mooi Europees parcours kunnen koppelen aan een titel, dan zal men later spreken van een topjaar voor Anderlecht. Zonder die titel vergeet men al snel wat je dat seizoen in Europa hebt gepresteerd. Kijk maar naar vorig seizoen", besluit Nuytinck.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen