Leverkusen weer tegen Atlético: "Zat ons in 2015 niet mee"

20 februari 2017, 16:39

In de Bundesliga staat Bayer Leverkusen op een tegenvallende achtste plaats, maar de ploeg zit wel bij de laatste zestien van de Champions League. In die toernooifase heeft de equipe van coach Roger Schmidt dinsdag in de eigen BayArena haar eerste ontmoeting met Atlético Madrid, de runner-up van vorig seizoen.

Leverkusen bevindt zich wel op het juiste pad in de Duitse competitie, getuige de recente zeges op Eintracht Frankfurt (3-0) en FC Augsburg (1-3). "We gaan de wedstrijd van morgen met veel vertrouwen in, na onze laatste twee overwinningen in de Bundesliga", aldus Schmidt maandag op de persconferentie. "We kijk ernaar uit en willen de fans op een show trakteren."

Twee jaar geleden troffen Bayer en Atlético elkaar ook al bij de laatste zestien in de Champions League. De Spanjaarden wonnen toen na penalty's. "Ik weet nog dat het ons niet meezat, in beide wedstrijden waren de verschillen ontzettend klein", herinnert Schmidt zich nog. "Om een positief resultaat te krijgen, moeten we ervoor zorgen dat we de juiste beslissingen maken op het laatste derde deel van het veld."

"De ploeg van Atlético is vergelijkbaar met die van twee seizoenen geleden. Ze hebben nadien wel iets meer tempo en kwaliteit toegevoegd aan hun aanval. Ze hebben een heel goede selectie en we moeten van goeden huize komen om hen te verslaan", besluit Schmidt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen