ErediVisie: helden, schlemielen, pingels en slechte seks

20 februari 2017, 12:00

Nog nooit eerder wist de top-drie van de Eredivisie alle zes wedstrijden na de winterstop stuk voor stuk te winnen. Dat is nu wel het geval, maar volgende week komt daar door de spannende kraker tussen Feyenoord en PSV een einde aan. Voordat het zover is blikken we met FCUpdate.nl weer terug op het afgelopen eredivisieweekend. Over helden, schlemielen, pingels en slechte seks.

PSV bezweert penaltyvloek

From hero to zero

 

From zero to zero

Sieme Mulder

Sieme Mulder

{image[317020][right-half][]}Mattheij was niet de enige die van zero to zero ging. Juninho Bacuna overkwam hetzelfde als de stopper van Excelsior. De middenvelder van FC Groningen kreeg vorige week tegen Feyenoord (2-0) al een rode kaart, na een overtreding op Terence Kongolo. Omdat deze geseponeerd werd, mocht Bacuna 'gewoon' opdraven in de volgende uitwedstrijd in Rotterdam. Toch haalde hij tegen Sparta (2-2) ook het einde van de wedstrijd niet, wegens een grove charge op de benen van een tegenstander. Het is niet voor niets dat de middenvelder onlangs tegen FCUpdate.nl aangaf dat hij z'n pootje niet terugtrekt... Een grappig feitje is dat Bacuna nu de jongste speler in de eredivisiehistorie is (19 jaar, 196 dagen) met drie rode kaarten achter zijn naam. Opvallend genoeg nam hij dit record over van zijn broer Leandro, die nu bij Aston Villa speelt.

Zeven jaar slechte seks

[img,103258,right,]Peter Hyballa laat wekelijks zien dat hij een aanwinst voor de Eredivisie is. De trainer van NEC heeft een energieke en enthousiaste persoonlijkheid en is met zijn markante verschijning altijd goed voor een dolletje. Zo ook zaterdag. Ondanks een 3-1 nederlaag bij PSV toonde de Duitser zich weer vrolijk. Toen NOS-verslaggever Frank Snoeks hem niet aankeek bij het geven van een hand, reageerde de NEC-trainer scherp. "Je geeft me een hand en kijkt met helemaal niet aan. Heb je dat gemerkt? Zeven jaar slechte seks zeggen ze in Duitsland, als je iemand niet aankijkt. Daarna zeggen de Duitsers overigens altijd 'beter dan helemaal niks'", lachte Hyballa.

Familie-interview Ruben Schaken

Door: Koen Jans

[photo,104797,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen