MVV en FC Eindhoven komen niet tot scoren in Maastricht

19 februari 2017, 16:34

MVV Maastricht kwam zondag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Eindhoven. Daardoor ziet de nummer vier van de Jupiler League Jong Ajax en VVV-Venlo verder uitlopen. De ploeg loopt wel één punt in op FC Volendam, dat vrijdag onderuit ging tegen VVV.

Beide ploegen kregen genoeg kansen op de openingstreffer. Thomas Verheijdt was er voor MVV dichtbij, maar doelman Ruud Swinkels voorkwam een achterstand voor FC Eindhoven. De bezoekers kregen ook mogelijkheden via onder anderen Civard Sprockel, die zijn kopbal naast het doel zag gaan. Ook in de tweede helft waren er kansen genoeg, maar gescoord werd er niet. Twaalf minuten voor tijd kreeg MVV een tegenslag te verwerken nadat Ricardo Ippel zijn tweede gele kaart kreeg. Ook met tien man hield MVV echter stand.

Bij een overwinning had MVV de derde plaats over kunnen nemen van FC Volendam, maar het puntenverschil tussen beide ploegen is nu nog één punt. De achterstand van MVV op koploper VVV is twaalf punten. FC Eindhoven is de nummer negen in de Jupiler League.