Willem II'er Falkenburg pijnigt oude club AZ in blessuretijd

19 februari 2017, 14:38

AZ heeft een overwinning in de absolute blessuretijd weggegeven op bezoek bij Willem II. Uit een laatste hoge bal kwam doelman Tim Krul wild uit, waarna hij de bal miste en invaller Erik Falkenburg het Koning Willem II Stadion liet ontploffen.

Ook in Tilburg was dat meteen een probleem bij AZ. De thuisploeg nam het initiatief en werd al vroeg dreigend. En dat ging vrijwel de gehele wedstrijd zo door. Met de boomlange Obbi Oulare voorin en snelheid op de flanken drong Willem II aan op de 1-0. Maar de beste kansen kreeg het elftal van John van den Brom. En dan met name Iliass Bel Hassani. De vleugelspeler had drie of vier keer kunnen toeslaan, maar raakte de bal vaak verkeerd of stuitte op een katachtige redding van Kostas Lamprou.

Maar in blessuretijd werd het toch nog gelijk. Willem II pakte een verdiend punt dankzij een blunderende Krul, die veel te wild uitkwam bij een hoge bal en helemaal mis zat. Erik Falkenburg kroonde zich als invaller tot man of the match door eenvoudig raak te koppen.