Amateurclubs in zwaar weer: "Clubs worden er gek van"

18 februari 2017, 09:15

Een groot deel van de Nederlandse amateurclubs heeft moeite om het hoofd boven water te houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Algemeen Dagblad. Volgens de krant kampt tweederde van de amateurclubs met financiële problemen en pleit Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, voor veranderingen.

Volgens Van der Zee kunnen de amateurclubs maar moeilijk vrijwilligers vinden en lopen de kosten van de accommodatie op en dalen bovendien de sponsorinkomsten. "De clubs worden er helemaal gek van en ze worden op kosten gejaagd", spreekt Van der Zee. "Terwijl het amateurvoetbal na ons koningshuis het belangrijkste culturele erfgoed is. Daar kunnen ze in Den Haag niet van zeggen dat het onbelangrijk is of toelaten dat we worden opgezadeld met enorm veel regelgeving."

Van der Zee benadrukt dat de situatie bij veel amateurclubs nijpend is. "Deze problemen bedenken we niet op een achternamiddag", zegt hij. "We hebben 120 mensen in het veld, adviseurs in de regio's, die verenigingen bezoeken. Daarnaast hebben we een portaal dat 'KNVB assist' heet, een helpdesk. Daar horen en zien we heel veel. En we organiseren honderden bijeenkomsten in het land, waar we duizenden mensen spreken. Tot slot houden we enquêtes onder de verenigingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen