Legia en Ajax houden elkaar in evenwicht in eerste duel

16 februari 2017, 22:59

Legia Warschau en Ajax hebben elkaar in het eerste duel in de zestiende finales van de Europa League in evenwicht gehouden. In Polen werd het 0-0, waardoor alles voor beide ploegen nog open ligt. Er zal het meest worden nagepraat over een schot van Davy Klaassen in de achtste minuut, dat een glaszuiver doelpunt leek.

Legia en Ajax zijn bepaald geen onbekenden voor elkaar. Twee seizoenen geleden, toen Ajax voor het laatst in de knock-outfase van de Europa League stond, troffen beide ploegen elkaar namelijk ook al in de zestiende finales. De Amsterdammers waren toen over twee wedstrijden duidelijk te sterk (1-0 en 3-0 winst), waarna Dnjepr Dnjepropetrovsk Ajax de voet dwars zette. Een saillant detail was dat de arbiter destijds in Warschau vanavond wederom de leiding had.

Dat was een overeenkomst met het vorige duel, het verschil was dat het stadion dit keer wel gevuld was. Wegens een straf moest Legia de vorige ontmoeting met Ajax namelijk in een leeg stadion afwerken. De fanatieke thuissupporters waren er ditmaal dus wel, en dat was te merken ook. In het eerste kwartier met name aan de voortdurende fluitconcerten. Dit vanwege het spelbeeld dat de aanhang niet beviel: een dominant Ajax. De runner-up in de Eredivisie speelde precies zoals Peter Bosz het zich zal hebben gewenst en leek zelfs op voorsprong te komen via Davy Klaassen.

De grootste kansen hadden beide teams voor het einde van de eerste helft bewaard. Na knullig balverlies van Daley Sinkgraven stond Tomas Necid oog in oog met Andre Onana, waarbij de sluitpost van Ajax als winnaar uit de bus kwam. Kasper Dolberg had de brilstand even daarna van het scorebord móeten halen, maar op aangeven van Amin Younes schoot de Deen vrijstaand voor lege goal over.

Na de rust hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Legia speelde beter dan in het eerste bedrijf en wist het Ajax een stuk moeilijker te maken, maar de Amsterdammers werden zo nu en dan ook gevaarlijk. Kenny Tete gleed een Poolse voorzet nét naast, aan de andere kant raakte Lasse Schöne de benen van Malarz.

Het meest opmerkelijke moment vond ondanks dat toch plaats aan Ajax-zijde. Tete moest vlak voor tijd inrukken na zijn tweede gele kaart, waardoor coach Bosz besloot om aanvaller Justin Kluivert, koud tien minuten als invaller in het veld, weer van het veld te halen. Hij had ongetwijfeld meer van zijn Europese debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers verwacht. Volgende week krijgt hij misschien meer speeltijd, als Ajax hoe dan ook moet scoren in de eigen ArenA.

[photo,104685,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen