Turkije gaat gooi doen naar organisatie EURO 2024

15 februari 2017, 11:11

Turkije hengelt naar de organisatie van het Europees Kampioenschap in 2024. Dat hebben de minister van Sport en de bondsvoorzitter van het Zuid-Europese land woensdag bevestigd. Het EK moet het grootste sportevenement worden dat de Turken ooit hebben georganiseerd.

Turkije wilde aanvankelijk een gooi doen naar het organiseren van groepswedstrijden op het over Europa verspreide EK 2020, maar trok het desbetreffende bid in 2014 in. De Turken hebben de voorkeur om de continentale eindronde in 2024 te organiseren. Het bid is aangekondigd bij het hoofdkantoor van de Turkse voetbalbond TFF, door sportminister Akif Cagatay Kilic en bondsvoorzitter Yildirim Demiroren. De Turken zullen in ieder geval concurrentie krijgen van Duitsland, dat haar interesse al kenbaar heeft gemaakt. Ook vanuit Scandivinavië wordt er een (gezamenlijk) bid verwacht.

Op 2 maart wordt het bid officieel neergelegd bij de Europese voetbalbond UEFA, vlak voordat de deadline voor het indienen van de kandidatuur plaatsvindt. "Ik hoop dat de uitkomst prachtig zal zijn voor ons land", zegt Kilic. De sportminister benadrukt dat hij bij het indienen van het bid goedkeuring heeft gekregen van president Recep Tayyip Erdogan. Kilic denkt dat Turkije een serieuze kans heeft. "In de afgelopen jaren is er een grote stap vooruit gezet op het gebied van de stadions. Turkije kan alle sportevenementen organiseren op wereldniveau", aldus de minister.

Turkije wilde eerder ook de Olympische Spelen van 2020 organiseren, maar zag dit evenement verwezen worden aan Tokio. De Turken visten daarvoor ook al achter het net voor het gastheerschap bij het EK 2016, dat naar Frankrijk ging.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen