Verhaar nog niet op schot: "Moeten realistisch zijn"

14 februari 2017, 23:13

Het is nog niet het seizoen van Thomas Verhaar. De spits werd dankzij 24 treffers vorig jaar verkozen tot de beste speler van de Jupiler League, maar heeft bij Sparta dit seizoen op het hoogste niveau nog moeite om zijn draai te vinden. De aanvaller scoorde vooralsnog slechts vier keer en beseft dat het beter moet.

"Misschien hadden sommige mensen verwacht dat ik dit jaar hetzelfde kon brengen, maar je moet wel realistisch zijn", zegt Verhaar tegen RTV Rijnmond. "Mijn eerste jaar in de Jupiler League is eigenlijk vergelijkbaar met mijn eerste jaar in de eredivisie. Toen was het soms ook niet goed. Ik maakte een paar doelpunten en gaf een paar assists. Het verschil met nu is dat je minder vaak in scoringspositie komt."

Met Sparta kende Verhaar een goede eerste seizoenshelft, maar na de winterstop loopt het nog niet bij de promovendus. De ploeg is inmiddels verzeild in de gevarenzone. "We komen uit de Jupiler League en spelen bijna met hetzelfde team in de Eredivisie. Tegen PEC Zwolle speelden we niet goed, maar de wedstrijden daarvoor waren helemaal niet zo slecht. Intern is het redelijk rustig. We zijn niet tevreden met het aantal punten dat we gehaald hebben, maar je moet goed blijven kijken naar wat je kunt doen om die punten wel te halen. Dat is ons doel: zo snel mogelijk veilig te zijn. Paniek is nooit het middel geweest om jezelf te redden in zo'n situatie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen