Bosz prijst 'bijzondere' Traoré en 'intelligente' Sinkgraven

14 februari 2017, 16:03

Ajax staat door een 2-0 overwinning op Sparta Rotterdam na de winterstop op vijf overwinningen in vijf optredens in de Eredivisie. In de gewonnen wedstrijd tegen Sparta waren Bertrand Traoré en Daley Sinkgraven belangrijk voor de Amsterdamse ploeg. Traoré bekroonde de rentree na zijn deelname aan de Afrika Cup met een goal en Sinkgraven bemoeide zich als opstomende linksback veelvuldig met de aanval.

Peter Bosz heeft genoten van het tweetal Ajacieden. Hij koos voor Traoré, omdat hij het nog voorzichtig aan wil doen met Justin Kluivert. "Bertrand is fris teruggekomen, nadat hij even zijn zinnen verzet heeft in een andere omgeving. Hij is een speler die het van een individuele actie moet hebben. Als hij dat op de juiste plek op het veld uitvoert is dat geen probleem, en dan kan hij beslissend zijn. Dat hebben we tegen Sparta ook gezien. Hij speelde niet eens goed, maar wist zich tussen drie of vier spelers vrij te spelen en in de korte hoek raak te schieten. Het was een belangrijke, knappe en goede goal", zegt Bosz tegen Ajax TV. "Je denkt soms 'wat doet hij nu?' of 'waarom speelt hij niet simpeler?', maar hij creëert ook dingen die anderen niet zien. Dat kan hem een bijzondere speler maken."

Sinkgraven werd tot Man of the Match verkozen tegen Sparta, omdat hij als linksachter als een soort linksbuiten acteerde. "Ik vond hem goed spelen, het was een van zijn betere wedstrijden. Verdedigend moet hij dingen bijleren, maar hij kan erg goed voetballen. Hij heeft snelheid, is agressief, heeft spelintelligentie. Dat zijn belangrijke kwaliteiten om een verdediger te zijn, maar ook om aanvallend ingeschakeld te kunnen worden", besluit Bosz, die Sinkgraven begin dit seizoen terughaalde van het middenveld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen