Onvrede bij Lyon: merkwaardige schorsing voor keeper

14 februari 2017, 11:02

Anthony Lopes baarde tijdens de afgelopen ronde van de Coupe de France opzien, door op zijn keepersshirt van Olympique Lyon de naam van Saint-Étienne met een viltstift door te strepen. Deze actie heeft hem opvallenderwijs een schorsing van één wedstrijd opgeleverd. De Franse bond FFF heeft Lopes voor één duel uitgesloten, omdat het de actie niet door de beugel vindt kunnen.

De naam van Saint-Étienne stond op het Lyon-shirt, omdat de Coupe de France zijn honderdjarig jubileum vierde en daar zodoende met een speciaal tricot bij stil werd gestaan. De namen van alle voorgaande winnaars stonden op het tenue en St-Étienne stond daar als zesvoudig winnaar ook bij. Lopes had er dus geen behoefte aan dat de naam van de rivaal op zijn shirt stond en pakte derhalve een viltstift. De afgelopen jaren liepen de gemoederen bij tijd en wijlen hoog op tijdens confrontaties tussen Lyon en St-Étienne.

Lyon, de werkgever van Memphis Depay, heeft vol onbegrip gereageerd op de schorsing voor Lopes. "Wordt de voorzitter van St-Étienne ook nog geschorst, vanwege zijn uitspraken over ons?", vraagt de Zuid-Franse club zich af via haar Twitteraccount.

Lopes heeft overigens zijn excuses aangeboden voor zijn actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen