Guardiola gelooft niet in titel: "Het gat is nog te groot"

14 februari 2017, 07:52

Manchester City zette maandagavond een 0-2 overwinning bij AFC Bournemouth neer, maar manager Pep Guardiola vindt niet dat zijn ploeg nou meer kans maakt op de landstitel. Het gat met Chelsea, dat afgelopen weekend twee punten morste op bezoek bij Burnley (1-1), is volgens de Spaanse oefenmeester nog te groot.

Man City won onder aanvoering van Raheem Sterling met 0-2 in het Vitality Stadium, maar Guardiola gelooft er niet in dat The Citizens de kloof van acht punten nog kunnen dichten, met nog dertien speelronden te gaan. "Het gat is nog te groot. Je verwacht niet dat Chelsea nog veel wedstrijden gaat verliezen, los van het feit dat het ook zeer lastig is om zelf alles te winnen. Het verschil is gewoon te groot", herhaalt Guardiola in gesprek met Sky Sports.

"Het is belangrijk om ons op onszelf te focussen en we moeten ook om ons heen kijken: de verschillen tussen de nummers twee en zes zijn erg klein", stelt Guardiola, die met Man City tweede staat met vier punten voorsprong op nummer zes Manchester United. "Als je een wedstrijd verliest, dan kan je zo een paar plaatsen zakken. Het wordt een mooie strijd om Champions League-voetbal te behalen", aldus de manager van Man City.

Gabriel Jesus en Agüero

Guardiola zag Gabriel Jesus, de afgelopen wedstrijden de uitblinker aan de zijde van zijn team, uitvallen na een kwartier. "Het was wat ongelukkig. Hopelijk valt de schade mee", zegt de trainer, die Sergio Agüero inbracht voor het Braziliaanse supertalent. "Hij speelde echt goed. Hij won duels, vocht zich in de wedstrijd en maakte een doelpunt. Dat is wel even lekker voor zijn zelfvertrouwen. Ik ben blij voor hem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen