AS Roma vloert Crotone ondanks gemiste penalty Dzeko

12 februari 2017, 14:25

Ondanks een gemiste strafschop van Edin Dzeko heeft AS Roma drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen laagvlieger F.C. Crotone. Het werd zondag 0-2 in het Stadio Ezio Scida.

Serie A-topscorer Dzeko kreeg in de zeventiende minuut een uitgelezen kans op zijn achttiende treffer van deze competitie. Na een overtreding van Gianmarco Ferrari op Mohamed Salah mocht de Bosnische aanvaller aanleggen voor een strafschop, maar hij schoot naast. Vijf minuten voor rust kwamen de Romeinen, met Kevin Strootman in de basis, alsnog op 0-1. Radja Nainggolan schoot de bal tussen twee Crotone-verdedigers door in de verre hoek.

Acht minuten na de pauze zat het Dzeko opnieuw niet mee in de afwerking. Ditmaal raakte hij de lat, maar in de 77ste minuut had de spits zijn achttiende doelpunt dan toch te pakken. Op aangeven van Salah tikte hij het leder van dichtbij in het doel bij de tweede paal. Ruim een kwartier eerder dacht Crotone langszij te komen, maar de goal van Diego Falcinelli werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

AS Roma neemt door de winst de tweede plaats in de Serie A weer over van Napoli, dat vrijdag al met 2-0 had gewonnen van Genoa. Roma heeft vier punten achterstand op koploper Juventus, dat later op de dag (aftrap 20.45 uur) nog wel op bezoek gaat bij Cagliari.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen