Genk wint door sprint voor rust, Real Sociedad nu vierde

10 februari 2017, 22:55

Coach Albert Stuivenberg heeft met KRC Genk drie punten gepakt op bezoek bij Sint Truiden. Door doelpunten van Pozuelo, Mbwana Samatta en Ruslan Malinovskiy in de laatste acht minuten van de eerste helft werd het vrijdag 0-3 op Stayen. Jean-Paul Boëtius viel in bij Genk.

De overwinning brengt Genk de top-zes van de Belgische competitie binnen, al staan KAA Gent, Charleroi en KV Mechelen er in verliespunten beter voor. De zes beste teams van de reguliere competitie plaatsen zich voor Play-Off I, waarin om de landstitel wordt gespeeld.

Sociedad passeert Atlético

In La Liga nam Real Sociedad plek vier voorlopig over van Atlético Madrid. De Basken wonnen vrijdag met 1-2 bij Espanyol. Illarramendi maakte in de 61ste minuut het verschil in het RCDE Stadion in Barcelona. Atlético speelt zondag nog wel thuis tegen Celta de Vigo en herovert bij winst de vierde plaats.