VVV herpakt zich met zeven goals, NAC buigt voor RKC

10 februari 2017, 22:06   Bijgewerkt: 10 februari 2017, 22:20

De nederlaag van afgelopen maandag op bezoek bij Jong PSV is een incident gebleken voor VVV-Venlo. De Limburgse ploeg pakte vrijdag de winnende draad in de Jupiler League weer op. Dat gebeurde meteen op overtuigende wijze: in de eigen Koel rolde VVV middenmoter Helmond Sport met 7-0 op. NAC Breda verloor in het Rat Verlegh Stadion een spectaculair duel met RKC Waalwijk met 2-3.

Al binnen vijf minuten kwam VVV op voorsprong tegen Helmond Sport, door een doelpunt van Vito van Crooij. De andere zes treffers vielen allemaal in de tweede helft. Joey Sleegers was in de 47ste minuut verantwoordelijk voor de 2-0, tussen de 53ste en 63ste minuut voerden Jerold Promes, Ralf Seuntjens, Clint Leemans en Danny Post de tussenstand op tot 6-0. Vlak voor tijd legde Gedion Zelalem de eindscore vast op 7-0. Opvallend is dat de zeven goals van VVV door zeven verschillende spelers werden gemaakt.

Met 56 punten uit 25 wedstrijden is VVV de koploper in de Jupiler League. Jong Ajax volgt met 49 punten op de tweede plaats, FC Volendam en MVV delen met 45 punten plek drie. Jong Ajax speelt komende maandag nog thuis tegen MVV, op dezelfde avond gaat Volendam op bezoek bij Jong FC Utrecht.

NAC Breda moest de vijfde plaats inleveren. De Bredase club kwam thuis tegen RKC al binnen drie minuten met tien man te staan als gevolg van een rode kaart van Danny Verbeek. Na rood voor keeper Tamati Williams moest RKC in de 48ste minuut eveneens verder met tien man. Op dat moment leidden de bezoekers uit Waalwijk met 1-2. Kenny Anderson en Moussa Sanoh waren daarvoor verantwoordelijk, tussendoor was NAC via Cyriel Dessers langszij gekomen. Invaller Jari Oosterwijk, terug in de selectie nadat hij eerder deze week nog onprofessioneel had gereageerd op een plaats op de bank, herstelde in de 73ste minuut het evenwicht. Lang kon NAC echter niet genieten van de gelijkmaker; Daan Rienstra bracht RKC twee minuten later voor de derde keer aan de leiding en drie keer bleek scheepsrecht (2-3).

Jong PSV nam de vijfde plaats over van NAC, dankzij een 2-3 zege bij FC Dordrecht. Sam Lammers was met twee doelpunten, waaronder de winnende in de 75ste minuut, het Eindhovense goudhaantje. De partij lag wegens sneeuwval ruim twintig minuten stil. Ook Almere City FC ging NAC voorbij. Door doelpunten van Tom Overtoom, Rick ten Voorde en Soufyan Ahannach waren de Flevolanders met 1-3 te sterk voor FC Den Bosch. Niek Vossebelt redde in de 79ste minuut de eer voor de thuisclub.

SC Cambuur verzuimde NAC te passeren. De formatie uit Leeuwarden kwam thuis tegen Fortuna Sittard niet verder dan 1-1. Finn Stokkers zette de bezoekers in de twintigste minuut op 0-1, Martijn Barto maakte in de 55ste minuut gelijk. Cambuur had daarna het betere van het spel, maar meer doelpunten bleven uit. Met twee goals in het uitduel met FC Eindhoven bracht Tom Boere zijn seizoenstotaal op 26 stuks. Bovendien bezorgde de spits zijn club FC Oss hoogstpersoonlijk de winst in de lichtstad: 1-2.

Na vier nederlagen op rij wist De Graafschap afgelopen maandag te winnen van Cambuur, maar vrijdag ging het weer mis. Deze keer boog de equipe van trainer Henk de Jong in Drenthe met 2-0 voor FC Emmen. Hekkensluiter Achilles '29 speelde met 1-1 gelijk bij Telstar en heeft nu tien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen