Winter: "Nedved en Grosso onder de indruk van Ajax"

9 februari 2017, 14:48

Aron Winter is momenteel hoofdtrainer bij Ajax onder 19. Met de Amsterdamse talenten wist de oud-international zich dinsdag ten koste van de generatiegenoten van Juventus (2-0) te plaatsen voor de achtste finale van de UEFA Youth League. "Het geeft een lekker gevoel dat we tegen Juventus een prachtig resultaat hebben neergezet."

"Voor rust hadden we weinig grip op de wedstrijd en was Juventus de betere ploeg, maar na de thee begonnen we ijzersterk te voetballen. We hebben persoonlijkheid getoond in de duels, met als resultaat een plek in de achtste finales", zegt Winter op Ajax.nl over de prestatie van Ajax onder 19. "Juventus O19 is een hele goede ploeg. We hebben een grote test doorstaan tegen een team met enorm veel kwaliteit, dat is een knappe prestatie. Met Moise Kean hebben ze voorin een supertalent, die zijn debuut al heeft gemaakt in de hoofdmacht, een beetje vergelijkbaar met onze Justin Kluivert. Het zijn beide grote aanvallende talenten."

Fabio Grosso, Pavel Nedved en Gianluca Pessotto zitten in de technische staf van Juventus onder 19 en zijn goede bekenden van Winter. "Het was leuk om ze weer eens te zien, en in het Italiaans bij te praten. We hadden het over de jeugdploegen, het Italiaanse voetbal en de tijden van vroeger. Onze manier van voetballen had indruk gemaakt, zo zeiden ze", aldus Winter, die in zijn spelersloopbaan bij Lazio Roma en Internazionale speelde in Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen