Alavés verslaat Celta en treft FC Barcelona in bekerfinale

8 februari 2017, 23:03

Jasper Cillessen en FC Barcelona spelen over ruim drie maanden in de finale van de Copa del Rey tegen Alavés. De ploeg van Mauricio Pellegrino won in de halve finale in eigen huis met 1-0 van Celta de Vigo na een doelpuntloos gelijkspel in de heenwedstrijd.

Voor Alavés is het de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de bekerfinale wordt bereikt. In de eerste helft kreeg Celta de Vigo de beste mogelijkheid op de openingstreffer. Iago Aspas zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Fernando Pacheco. Na rust kwam de thuisploeg een stuk sterker uit de kleedkamer en werd Celta steeds verder teruggedrongen.

Acht minuten voor tijd was er de voorsprong voor Alavés. Édgar Antonio Méndez dook op voor doelman Sergio Álvarez en bezorgde zijn club een plek in de finale. De eindstrijd staat voor 27 mei op het programma. FC Barcelona won de voorgaande twee edities van het toernooi en gaat nu voor de derde bekerwinst op rij.