Mertens in actie tegen Chinese overname OH Leuven

Mertens in actie tegen Chinese overname OH Leuven

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 februari 2017 – Een aantal bekende mensen uit Leuven, onder wie Dries Mertens, verzet zich tegen de aanstaande overname van OH Leuven. De Belgische tweedeklasser, waar Dennis van Wijk trainer is, bereikte onlangs met een Chinese investeringsmaatschappij een principeakkoord over een verkoop, maar daar zit men in Leuven niet op te wachten.

"We willen een breed draagvlak cree?ren om een toekomst zonder buitenlandse inmenging en met een sterke lokale verankering te verzekeren", schrijven de initiatiefnemers, verenigd tot OHL op dreef, op Facebook. "We vrezen dat door de nakende verkoop de lokale relevantie van OHL helemaal zou verdwijnen. De te gemakkelijke keuze voor het buitenlandse geld riskeert van OHL een zoveelste doorgeefluik van buitenlandse voetballers te maken. Dat willen we absoluut niet."

Mertens is geboren in Leuven en speelde in zijn jeugd voor Stade Leuven. Die club ging in 2002 samen met Daring Club Leuven en Zwarte Duivels Oud-Heverlee verder als OH Leuven.

Reacties

gerelateerd