Dijks redt punt voor Norwich, historische wissel Walldorf

Dijks redt punt voor Norwich, historische wissel Walldorf

7 februari 2017 – Mitchell Dijks heeft zich in zijn tweede wedstrijd voor Norwich City laten gelden. De linksback kopte een kwartier voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen tegen Wigan Athletic en redde daarmee een punt voor zijn ploeg (2-2). Dat hij tot scoren komt is opmerkelijk, want in 140 profduels voor (Jong) Ajax, sc Heerenveen en Willem II wist hij het net nooit te vinden.Norwich gaf na rust een voorsprong weg dankzij twee snelle goals van Omar Bogle. Bij een hoekschop vanaf de linkerkant was het Dijks die zijn hoofd tegen de bal zette en binnenknikte. Door de puntendeling staat The Canaries voorlopig zevende in de Championship. Een zesde plaats is nodig om in ieder geval play-offs af te dwingen.

Astoria Walldorf past als eerste ooit een vierde wissel toe
Astoria Walldorf was dicht bij het schrijven van clubgeschiedenis. Strafschoppen had Arminia Bielefeld nodig om de club uit de kwartfinale van de DFB Pokal te houden. Toch gaat de club de geschiedenisboeken in dankzij een historische wissel.

In de DFB Pokal is het dit jaar vanaf de achtste finales toegestaan om in de verlenging nog een extra wissel toe te passen. De club uit de zuidwestelijke Regionalliga maakte hier tijdens de slijtageslag dankbaar gebruik van. Na 117 minuten kwam Benjamin Hoffmann als vervanger van Marcus Meyer het veld in. Het hielp Walldorf echter niet. In strafschoppenreeks was Bielefeld met 5-4 te sterk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020