Zelfkritische Zinchenko: "Zal trainer moeten overtuigen"

7 februari 2017, 09:49

Oleksandr Zinchenko werd dit seizoen met hoge verwachtingen door PSV gehuurd van Manchester City, maar de 20-jarige middenvelder heeft (nog) geen basisplaats kunnen veroveren in Eindhoven. Mede door de komst van Marco van Ginkel en het herstel van Andrés Guardado en Jorrit Hendrix is de situatie er niet rooskleuriger op geworden voor de Oekraïner. Toch blijft hij strijdbaar.

Zinchenko deed maandagavond met Jong PSV mee tegen VVV-Venlo, dat met 2-1 verslagen werd. Na het duel zei de Oekraïner tegen het Eindhovens Dagblad dat hij niet helemaal content was met zijn eigen spel. "Ik kijk altijd wat er beter kan en wil mezelf blijven ontwikkelen. Het resultaat staat ook bij mij altijd voorop, maar ik had ook een keer moeten scoren bijvoorbeeld en over-all gewoon meer willen brengen", aldus de aanvallende middenvelder. Met zijn perfectionisme hoopt hij indruk te maken op coach Phillip Cocu. "Dat hij kritisch op zichzelf is, is een goede zaak en betekent dat hij wil leren om verder te komen", zegt Jong PSV-trainer Pascal Jansen tegen het ED.

Zinchenko speelde voor het eerst mee met Jong PSV en heeft tot dusver acht duels gespeeld in de Eindhovense hoofdmacht. In de helft van deze optredens begon hij in de basis. Hij hoopt dat hij weer meer in beeld raakt bij Cocu. "Ik zal de trainer moeten overtuigen en het zelf moeten laten zien. Daarom wilde ik er ook staan in deze wedstrijd en had ik wat mezelf betreft op meer gehoopt", besluit de Oekraïense international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen