'Tovenaar' laat Ontembare Leeuwen brullen op Afrika Cup

6 februari 2017, 11:18   Bijgewerkt: 6 februari 2017, 11:53

Voorafgaand aan de 31ste editie van de Afrika Cup werden Algerije, Senegal en Egypte genoemd als favorieten, maar het continentale eindtoernooi is in de handen van Kameroen terecht gekomen. Het land knokte zich zondagavond in de finale tegen Egypte naar een 1-2 overwinning en dus de eindwinst.

De triomf in Gabon is een groot compliment aan Hugo Broos, die in aanloop naar de Afrika Cup maar liefst acht afmeldingen kreeg van spelers. Onder meer Ajax-keeper Andre Onana en Liverpool-verdediger Joel Matip lieten weten dat ze het toernooi liever lieten schieten. Des te mooi vindt de Belgische bondscoach het dat Kameroen het toernooi voor het eerst sinds 2002 en voor de vijfde keer in totaal gewonnen heeft.

Afrika Cup

Afrika Cup

Centrumverdediger Michael Ngadeu was een belangrijke pion in de ploeg van de Ontembare Leeuwen. Hij is lovend over Broos. "Hij is een tovenaar, die de groep weer tot leven gebracht heeft. Op voorhand geloofden weinig mensen in hem, maar hij heeft alle criticasters de mond gesnoerd. Nu is hij de held van Kameroen. Daar verdient hij een medaille voor", prijst Ngadeu.

Ambroise Oyongo, een verdediger die geen minuut gemist heeft op de Afrika Cup, vindt vooral de afgelegde route mooi. "We hebben tegen alle grote Afrikaanse ploegen gespeeld: Senegal, Ghana en Egypte. We hebben het daarom verdiend. We hebben dit succes te danken aan ons vechtlust. Dit is echt geweldig: na vijftien jaar is het eindelijk weer gelukt. Het is tijd om te feesten."

[photo,104449,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen