Scorende Van Persie gebeten hond na aantal incidenten

Scorende Van Persie gebeten hond na aantal incidenten

6 februari 2017 – Robin van Persie is op dit moment zonder twijfel de meest besproken persoon in de Turkse voetbalwereld. De Nederlandse aanvaller kroonde zich zondag niet alleen tot matchwinner in de beladen bekerwedstrijd tussen Besiktas en Fenerbahçe, maar baarde ook op andere manieren opzien. Hij heeft, zeker bij Besiktas, geen vrienden gemaakt met zijn gedrag.

Los van zijn doelpunt in de slotfase van de wedstrijd - Van Persie schoof de bal na een lage voorzet vanaf rechts met zijn linker vanaf een meter of tien in het doel - deed onze landgenoot op meerdere andere manieren van zich spreken in de stadsderby. Zo baarde hij opzien tijdens het juichen, door provocerend voor Oguzhan Özyakup langs te glijden op zijn kniëen. Ook leek hij op een gegeven moment een knietje uit te delen aan Dusko Tosic, die wegens zijn reactie (een soort kopstoot, waarbij Van Persie gretig naar de grond ging) al voor rust rood kreeg. Tot slot was hij ook bezig met de fans van Bestikas, naar wie hij een tongetje uitstak.

Dat Van Persie met een provocatie op de proppen kwam na zijn beslissende treffer, wordt hem niet in dank afgenomen. Ook niet bij Besiktas-aanvoerder Ozyakup, die bevriend was met de Nederlander maar nu op deze vriendschap terugkomt. "Ik heb veel te zeggen over de incidenten op het veld, maar ik ben verstandig en houd mijn mond. Ik wil maar één ding zeggen: ik was zeer goed bevriend met een bepaalde speler op het veld. Dat is nu veranderd. Soms zie je het echte gezicht van iemand op het veld", hint Ozyakup in Turkse meda duidelijk naar Van Persie. De aanvaller werd na afloop van de wedstrijd door de vrouw van Tosic uitgescholden via Twitter, maar op verzoek van haar man werd haar bericht weggehaald. 

Van Persie reageert zelf ook op het verhitte potje tegen Besiktas. "Ik ben trots op mijn team en de fans", aldus Van Persie. "Het was een goede wedstrijd voor ons. Na de rode kaart hadden we de controle", zegt de Nederlander, die de rode prent van Tosic enigszins uitlokte. "Ik probeerde ruimte te creëren voor mezelf, maar hij probeerde mij te blokkeren. Hij reageerde vervolgens op een slechte manier. Ik denk dat het een duidelijke rode kaart was."

Dat het er soms pittig aan toeging, beaamt Van Persie. Niet alleen in het veld, maar ook tijdens de rust liepen de gemoederen hoog op. "Er waren spelers aan het schreeuwen tegen elkaar. Er kwam veel emotie bij kijken. Soms gebeurt dat in de rust, soms in de wedstrijd. Het is geen probleem dat we allemaal zulke gevoelens hebben, denk ik. Op avonden als deze bereikt de emotie nou eenmaal een hoogtepunt", stelt de matchwinner. "Voor deze wedstrijd zijn we uiteindelijk voetballer geworden. Het is geweldig dat we hem gewonnen hebben."
gerelateerd