Spandoek van fans FC Twente zorgt voor nodige ophef

Spandoek van fans FC Twente zorgt voor nodige ophef

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 februari 2017 – FC Twente moet vrezen voor een mogelijke straf van de Nederlandse voetbalbond KNVB. Tijdens de thuiswedstrijd hing aan de kant van de fanatieke aanhang een doek met de tekst 'Kosovo is Serbia!'.

Het is niet duidelijk wat er precies met het doek bedoeld wordt, maar met Bersant Celina en Enis Bunjaki heeft de club twee spelers die voor Kosovo uitkomen. Celina liet via zijn Twitter en Instagram al weten niet blij te zijn met de actie en zijn respect voor de aanhang te hebben verloren. Op verzoek van de huurling van Manchester City is het doek uiteindelijk weggehaald door de fanatieke aanhang.

"Politieke statements horen niet in het voetbalstadion thuis. Het is nu aan de aanklager om te beslissen of hij een vooronderzoek instelt", zo laat KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse weten aan TC/Tubantia. "Er is een auditor aanwezig bij iedere wedstrijd. Dat is een soort van toehoorder die alles rondom een duel bekijkt en daar een verslag over schrijft."

"Stel dat de aanklager op basis daarvan een vooronderzoek doet, kijkt hij onder meer naar wat FC Twente eraan gedaan heeft om het spandoek te voorkomen."

Vak-P distantieert zich[/h2]

De fanatieke supportersgroep Vak-P van FC Twente neemt afstand van het getoonde spandoek. "Vak P distantieert zich van elke vorm van politiek, hier hebben wij niks mee te maken. We zijn en blijven een supportersvereniging. Wij zijn er voor de club en de spelers!"

gerelateerd