Jesus redt Manchester City in blessuretijd tegen Swansea

Jesus redt Manchester City in blessuretijd tegen Swansea

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 februari 2017 – Manchester City heeft ternauwernood drie punten bij weten te schrijven in de Premier League. Lange tijd leek het duel met Swansea in een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen, maar dankzij een doelpunt van Gabriel Jesus in de laatste minuut van de officiële speeltijd won de ploeg van Pep Guardiola alsnog.

Jesus was eerder al belangrijk voor Manchester City toen hij na elf minuten spelen voor de openingstreffer tekende. Hij begon voor de tweede keer op rij in de basis ten koste van Sergio Agüero. Even later kreeg de Braziliaan opnieuw een goede kans, maar ditmaal kwam hij niet tot scoren. 

Na rust kwam Swansea, waar Leroy Fer in de basis begon, een stuk beter uit de kleedkamer. Tien minuten voor tijd beloonde de ploeg zichzelf. Gylfi Sigurdsson schoot vanaf twintig meter raak, hoewel het schot niet onhoudbaar leek voor doelman Willy Caballero. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde Jesus er echter alsnog voor dat zijn ploeg drie punten pakte. Hij kopte in de rebound raak: 2-1.

Door de overwinning passeert Manchester City Arsenal en Liverpool op de ranglijst en bezet de club nu de derde plaats. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt tien punten. Het verschil met de nummer twee Tottenham Hotspur is slechts één punt. Swansea staat op de zeventiende plaats en heeft slechts één punt meer dan Hull City, dat zich in de gevarenzone bevindt.


gerelateerd