Dodelijke efficiëntie van PSV is gehavend AZ te machtig

4 februari 2017, 21:47   Bijgewerkt: 4 februari 2017, 22:20

PSV heeft voor het derde seizoen op rij met 2-4 gewonnen bij AZ. De Alkmaarders misten een half basiselftal, maar waren zeker in de eerste helft niet de mindere van PSV. De landskampioen had echter weinig kansen nodig om tot scoren te komen en wist bovendien op de juiste momenten toe te slaan.

Vooral de 1-3 vlak voor rust door Gastón Pereiro bleek van doorslaggevend belang. PSV blijft door de overwinning nog enigszins in het spoor van Ajax en Feyenoord, terwijl AZ terrein moet prijsgeven in de strijd om de play-offs.

De thuisploeg moest het doen zonder een behoorlijk aantal vaste krachten. Het gemis van Ron Vlaar, Ridgeciano Haps en Mattias Johansson moest opgevangen worden door de jeugdige backs Pantelis Hatzidiakos en Owen Wijndal, een 17-jarige debutant. Fred Friday verving in de spits de geschorste Wout Weghorst. Daartegenover stond het debuut van Tim Krul onder de lat.

De doelverdediger moest na het openingskwartier al twee keer vissen. Tot twee keer toe werd Jetro Willems tijdens een solo niet voldoende aangepakt door de Alkmaarse gelegenheidsdefensie en tot twee keer toe was het raak. Diezelfde Willems stond echter ook aan de basis van de aansluitingstreffer die meteen na de aftrap viel. De linksback verspeelde de bal aan Alireza Jahanbakhsh, die Friday bediende: 1-2.

Zo spectaculair als de eerste helft was, zo mat was het na de rust. PSV wilde de marge van twee doelpunten consolideren en had daarbij ook weinig te duchten van AZ. De Alkmaarders hadden door de tegengoal vlak voor rust een serieuze mentale tik gekregen. AZ wist niet meer het élan terug te vinden waarmee het voor rust ten strijde trok.

Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist, nadat Stijn Wuytens met al geel op zak een volkomen onnodige overtreding op Luuk de Jong maakte. PSV wachtte vervolgens geduldig op de kansen die nog zouden komen. De eerste was meteen raak: Luuk de Jong gleed een uitstekende voorzet van Marco van Ginkel binnen. Friday maakte nog de 2-4 na nonchalant verdedigen van Daniel Schwaab, maar daar bleef het bij, mede doordat Krul nog treffers van Schwaab en Guardado voorkwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen