VVV vergroot Doetinchems drama, Jong Ajax wint ook

3 februari 2017, 22:04   Bijgewerkt: 3 februari 2017, 22:28

Op de slotdag van het vorige seizoen hield De Graafschap Ajax nog van de landstitel af, maar bijna negen maanden later staat de geplaagde club er nogal treurig voor. Op bezoek bij koploper VVV-Venlo werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de Doetinchemse ellende: 4-1. In de verre schaduw van VVV boekten ook Jong Ajax en SC Cambuur een zege, terwijl NAC Breda en FC Volendam verloren.

VVV - De Graafschap

Een groter contrast is eigenlijk niet denkbaar: het ongenaakbare VVV versus het dolende De Graafschap. Waar de ploeg uit Venlo naar het kampioenschap aan het denderen is in de Jupiler League, zijn de Superboeren aan het klooien in de kelder van de eerste divisie. Dit contrast werd vrijdagavond met een dikke stift onderstreept. VVV had geen kind aan de ploeg van coach Henk de Jong en won met 4-1 in De Koel.

Jong Ajax - RKC Waalwijk

Subtoppers

FC Volendam en MVV Maastricht, de nummers drie en vier van de Jupiler League, deden slechte zaken. Volendam ging met 3-1 ten onder bij FC Emmen, MVV bleef steken op een doelpuntloze remise tegen Achilles '29, dat pas haar zesde puntje pakte. Cambuur profiteerde van deze averij en kroop weer wat dichterbij. De Leeuwarders wonnen overtuigend met 3-0 van Helmond Sport. Net zoals vorige week tegen FC Dordrecht schoot Cambuur uit de startblokken met een snelle goal: Jordy van Deelen maakte deze 1-0. In de tweede helft breidden Stefano Lilipaly en Jamiro Monteiro de score uit.

Overige uitslagen

FC Dordrecht 2 - 2 Fortuna Sittard

FC Eindhoven 4 - 1 Almere City FC

Jong FC Utrecht 0 - 2 Jong PSV

Telstar 3 - 1 FC Oss

[photo,104386,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen