Kameroen in finale: "Geen 23 voetballers, maar 23 vrienden"

3 februari 2017, 08:42

Op voorhand werd Kameroen gerekend tot de outsiders voor de eindzege, maar zeker niet tot de titelfavorieten. Toch bereikte de ploeg van bondscoach Hugo Broos donderdag de finale van de Afrika Cup in Gabon, na een 2-0 overwinning op Ghana in de halve eindstrijd.

"Iedereen is superblij, want niemand gaf ons een kans om zelfs maar de groepsfase te overleven. Iedereen dacht dat we na de eerste ronde al thuis zouden zitten", zegt Broos tegen Sporza. Meerdere internationals, onder wie Ajax-keeper André Onana, bedankten voor het toernooi. De Belgische oefenmeester denkt dat zij daar nu spijt van hebben. "Dat zullen ze zich nu al een beetje beklagen. We zijn vorig jaar begonnen om van deze spelers een groep te maken. Ik heb veel spelers vervangen en heb ook nieuwe en jonge spelers ingepast."

"Ik zit al 29 jaar in het trainersvak en zo'n groep heb ik nog nooit meegemaakt. Dit zijn geen 23 voetballers, maar 23 vrienden. De sfeer is altijd goed, niemand zit met een lang gezicht op de bank", aldus Broos, die het zondag met Kameroen in de finale opneemt tegen recordkampioen Egypte. "We hebben absoluut een kans. We hebben een jonge ploeg, maar we maken veel goed met werkkracht en strijd. We hebben maar twee dagen rust, maar de spelers zijn zo gemotiveerd dat ze de vermoeidheid niet zullen voelen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen