Fraaie goals helpen Barça langs Atlético in heenduel

2 februari 2017, 09:52

In de competitie staat Atlético Madrid al dertien verliespunten achter op koploper Real Madrid en ook in de beker lijkt succes dit seizoen uit te blijven voor de equipe van coach Diego Simeone. Atlético verloor woensdag in het eigen Estadio Vicente Calderón de eerste ontmoeting met FC Barcelona in de halve finale van de Copa del Rey met 1-2.

Atlético haalde in de afgelopen drie seizoenen twee keer de finale van de Champions League en werd in 2014 bovendien kampioen van Spanje. De basis van die successen was de hechte defensie, maar daarvan was vanavond tegen Barcelona beduidend minder te merken.

Al in de zevende minuut kwamen de bezoekers op voorsprong in Madrid. Luis Suárez schoof de bal in het doel na een rush over bijna veertig meter, waarbij hij met name verdediger Diego Godin simpel aftroefde. Met een vlammende knal van net buiten het strafschopgebied was Lionel Messi na ruim een half uur spelen verantwoordelijk voor de 0-2.

In de tweede helft speelde Atlético beter dan voor de pauze en dat leverde ook de aansluitingstreffer op via Antoine Griezmann. De Franse spits kopte in de 59ste minuut raak na voorbereidend werk van Godin. Kort daarna was Griezmann ook dicht bij de 2-2, maar Barça-keeper Jasper Cillessen, die in de basis stond, voorkwam dat met een mooie redding.

De return, waarin Barça een 2-1 voorsprong verdedigt, is volgende week dinsdag in Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen