In beeld: tien opvallende transfers in het buitenland

2 februari 2017, 10:00

Clubs uit onder meer Rusland en China kunnen tot het einde van februari nog nieuwe spelers halen, maar voor de belangrijke competities van West- en Zuid-Europa kwam dinsdagnacht een einde aan de transferperiode. De KNVB registreerde deze winter 151 overgangen, maar ook in andere landen werd volop gehandeld. FCUpdate.nl zet aan de hand van foto's tien opvallende transfers in de buitenlandse competities op een rijtje.

Oscar van Chelsea naar Shanghai SIPG

[photo,103665,left,]

China wil in 2050 een mondiale voetbalgrootmacht zijn en om dat doel te verwezenlijken doen de clubs gretig een duit in het zakje, ook deze winter weer. Oscar verruilde Chelsea voor 61 miljoen euro voor Shanghai SIPG en is daarmee, tot dusver, de duurste wintertransfer. 'Tot dusver', want in het Aziatische land is de transfermarkt nog tot 28 februari geopend.

Julian Draxler van VfL Wolfsburg naar Paris SG

[photo,103903,left,]

Als technisch directeur van Paris Saint-Germain heeft Patrick Kluivert niet stilgezeten deze winter. De voormalig Oranje-international haalde Julian Draxler voor 42 miljoen euro van VfL Wolfsburg naar de Franse hoofdstad. PSG betaalde ondertussen ook nog even 30 miljoen euro om aanvaller Goncalo Guedes over te nemen van Benfica. Daarmee deed Kluivert in januari, wereldwijd gezien, de op één na en op twee na duurste aankoop.

Dimitri Payet van West Ham United naar Marseille

[photo,104334,left,]

Olympique Marseille deed met Dimitri Payet ook een grote aankoop. De Franse middenvelder kwam over van West Ham United, waar hij op niet al te prettige wijze vertrok. Ondanks zijn tot medio 2021 lopende contract wilde hij niet meer voor de Londense club spelen. West Ham was niet van plan zich te laten chanteren, maar accepteerde uiteindelijk toch een bod van 29 miljoen euro van Marseille.

Morgan Schneiderlin van Manchester United naar Everton

[photo,104335,left,]

Louis van Gaal legde anderhalf jaar geleden 35 miljoen euro neer om Morgan Schneiderlin van Southampton naar Manchester United te halen, maar zijn opvolger José Mourinho had de Franse middenvelder deze Premier League-jaargang slechts elf minuten nodig. Het Everton van manager Ronald Koeman verloste de speler van zijn lot op Old Trafford: voor 23 miljoen euro maakte Schneiderlin de switch naar Goodison Park.

Memphis Depay van Manchester United naar Lyon

[photo,104222,left,]

Een andere speler voor wie Van Gaal medio 2015 veel geld over had, was Memphis Depay. De vleugelaanvaller verliet PSV destijds voor 34 miljoen euro voor Manchester United, maar ook hij maakte onder Mourinho amper speelminuten in de Engelse competitie, slechts twintig stuks. Niettemin vond Olympique Lyon hem 16 miljoen euro waard.

Axel Witsel van Zenit naar Tianjin Quanjian

[photo,104336,left,]

Ook Axel Witsel liet zich verleiden tot een lucratieve transfer naar China. Zenit St. Petersburg verkocht de Belgische middenvelder voor 20 miljoen euro aan Tianjin Quanjian, waar hij naar verluidt 300.000 euro per week gaat verdienen. Het loon speelde zeker een rol bij het maken van zijn keuze: "Ik kan niet zeggen dat ik niet ook voor het geld gekomen ben", was Witsel eerlijk bij de NOS.

Alexandre Pato van Villarreal naar Tianjin Quanjian

[photo,104337,left,]

Tianjin Quanjian werd vorig jaar kampioen in de tweede divisie van China en wil op het hoogste niveau gelijk doorpakken. De club maakte daarom ook 18 miljoen euro over naar Spanje om Alexandre Pato te kopen van Villarreal. De Braziliaanse aanvaller is inmiddels 27 jaar en gold ooit als een groot talent bij AC Milan, waar hij echter ontelbaar vaak was uitgeschakeld door blessures.

Jesé Rodriguez van Paris SG naar Las Palmas

[photo,103669,left,]

Nog zo'n speler die een mooie toekomst werd voorspeld: Jesé Rodriguez. De 23-jarige aanvaller kwam weliswaar net tekort voor Real Madrid, maar een half jaar geleden haalde Unai Emery hem wel voor 25 miljoen euro naar Paris SG. Bij de Franse topclub kwam de Spanjaard echter niet verder dan 261 minuten in de Ligue 1. Hij gaat het de rest van het seizoen op huurbasis proberen bij Las Palmas, de club uit zijn geboorteplaats.

Leon Bailey van RC Genk naar Bayer Leverkusen

[photo,102862,left,]

Leon Bailey was in het verleden meermaals in beeld bij Ajax, bijvoorbeeld afgelopen zomer nog. RC Genk vroeg een half jaar terug echter 20 miljoen euro voor de 19-jarige aanvaller uit Jamaica, maar deze week mocht hij voor 'slechts' 13,5 miljoen euro vertrekken naar Bayer Leverkusen. Dat maakte bij Genk de weg vrij voor oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius, die dit seizoen bij FC Basel nauwelijks speeltijd kreeg.

Patrick van Aanholt van Sunderland naar Crystal Palace

[photo,104338,left,]

In de Premier League knokken Sunderland en Crystal Palace allebei volop tegen degradatie, toch was Patrick van Aanholt vastberaden om van de eerste naar de laatstgenoemde club te transfereren. Volgens de Sunderland-directie wilde de Nederlandse linksback zelfs niet langer voor de club spelen, waarop het genoeg wist: het liet Van Aanholt voor 11,8 miljoen euro naar Selhurst Park verkassen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen