Roda JC probeerde Anelka ook als speler te binden

Roda JC probeerde Anelka ook als speler te binden

1 februari 2017 – Roda JC verraste eerder deze woensdag met het nieuws dat Nicolas Anelka zich als adviseur verbonden heeft aan de club uit Kerkrade. Technisch directeur Ton Caanen sprak in Dubai met de 37-jarige Fransman en toen ging het balletje rollen. Caanen heeft ook nog geprobeerd om de oud-spits te verleiden om de voetbalschoenen nog even aan te doen.

Dat geeft Caanen aan in gesprek met de NOS. "Dat is wel even ter sprake geweest. Maar hij zei met een kwinkslag dat hij niet van kunstgras houdt", aldus de technisch directeur van Roda JC. Als consultant gaat Anelka scouten in Frankrijk en een rol spelen in de jeugdacademie van de Limburgse club. "Hij runt nu de voetbalschool van Paris Saint-Germain in Dubai, dus hij heeft al een visie op jeugdvoetbal. Hij heeft sowieso een hele interessante gedachte over talent en ontwikkeling. We moeten het nog uitwerken, maar voorlopig gaat hij zich bezighouden met de jeugdacademie en Roda onder 21."

Anelka voorziet de nieuwe mede-clubeigenaar Aleksei Korotaev al een tijdje van adviezen. Door de financiële impulsen van deze Zwitserse Rus haalde Roda JC deze winter maar liefst negen aanwinsten in huis. "Alles is hier in goed overleg gegaan", stelt Caanen.

Selectie

Roda-captain Tom van Hyfte geeft aan dat de selectie toch wel een beetje raar opkijkt van het transfergeweld. "We zijn toch een beetje verrast, omdat er in eerste instantie wat anders was aangegeven. We zijn allemaal spelers, dus we moeten ons neerleggen bij deze situatie en iedereen moet zijn plek in het elftal zien te verdienen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021