Oosterwijk moest vrezen: "Was één seconde voor twaalf"

1 februari 2017, 10:54

Het waren dinsdagavond spannende uren voor Jari Oosterwijk, FC Twente en NAC Breda. De spits was op weg van Enschede naar de Brabantse eerstedivisionist, maar de deadline van 0.00 uur kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk werd de (tijdelijke) transfer nét op tijd afgerond. Het scheelde heel weinig, of Oosterwijk was nu nog speler van Twente geweest.

NAC klopte pas om 21.00 uur bij Twente aan voor Oosterwijk. "En dan moet alles razendsnel gaan. Je moet er eerst met iedereen uit zien te komen en vervolgens wacht het papierwerk, wat sowieso wel een uur in beslag neemt", vertelt technisch en commercieel directeur Jan van Halst van Twente aan De Stentor. Uiteindelijk kwam het goed, maar bijna gooide het uitblijven van een handtekening van Oosterwijk roet in het eten. "Er waren wat problemen met scannen. Jari zat thuis, en scannen was de enige manier om alle papieren te ondertekenen."

"Het was stressen voor alle partijen, maar om één seconde voor twaalf kon het licht op groen", zegt de opgeluchte Van Halst verder. Uit het overzicht van de KNVB blijkt dat de overgang van Oosterwijk inderdaad om 23.59 uur rond kwam en daardoor de laatste geregistreerde transfer was. "Ronnie Stam ging ooit om een minuut voor twaalf naar NAC naar Twente, maar Jari heeft dat record verbroken", knipoogt Van Halst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen