Roda JC kondigt met trots komst consultant Anelka aan

1 februari 2017, 09:27

Op de laatste dagen van de winterse transferwindow regende het groot en opvallend transfernieuws, maar daags na het sluiten van de markt is er ook nog een zeer opmerkelijk bericht naar buiten gekomen. Nicolas Anelka gaat namelijk aan de slag bij Roda JC Kerkrade. Niet als speler, maar als adviseur.

De Limburgse club maakt via de officiële kanalen wereldkundig dat Anelka per direct in dienst treedt als consultant. De 69-voudig international van Frankrijk, die tijdens zijn imposante carrière voor onder meer Real Madrid, Arsenal, Chelsea en Manchester City uitkwam, deed eerder al advieswerk voor Aleksei Korotaev. Deze Zwitsers/Russische investeerder kreeg vorige week een deel van Roda JC in handen.

Na de komst van Korotaev trok Roda JC flink de portemonnee. Het haalde maar liefst negen spelers aan boord. Anelka gaat zich in de toekomst richten op kansen in de Franse markt voor Roda JC, maar gaat zich voornamelijk ontfermen over de voetbalacademie van de Kerkraadse club. De precieze invulling daarvan wordt de komende tijd nog besproken. De komst van SC Bastia-huurling Lyes Houri is overigens al het eerste wapenfeit van Anelka bij Roda JC.

Technisch directeur Ton Caanen vindt de aanstelling van Anelka een goede zaak. "Toen ik in Dubai was heb ik Nicolas leren kennen en heb ik gesprekken met hem gevoerd over voetbal. Ik had meteen het idee dat ik niet alleen te maken had met een ex- topvoetballer, maar ook met iemand die een zeer interessante gedachte heeft over het voetbal in het algemeen", aldus Caanen in een persbericht. "We zijn natuurlijk trots dat we iemand van zijn kaliber aan onze organisatie kunnen toevoegen. We gaan nu samen met Aleksei Korotaev bekijken hoe we precieze invulling gaan geven aan zijn rol."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen