Koploper Feyenoord wint met speels gemak van NEC

29 januari 2017, 18:38

Feyenoord heeft ook zijn derde competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2017 gewonnen. NEC werd in eigen huis met gemak opzij gezet. Dankzij Berghuis, Elia en Jørgensen (tweemaal) werd de eindstand op 4-0 bepaald. De koploper vergroot het gat met Ajax zo weer van twee naar vijf punten, waardoor er dit weekend in de top 3 van de Eredivisie niets verandert.

Het begin was voor NEC. De ploeg uit Nijmegen beet brutaal van zich af en kreeg via Rayhi een kans op de openingstreffer, maar Jones kon het schot van de NEC-aanvaller keren. Naarmate de eerste helft vorderde werd Feyenoord steeds sterker, met een veldoverwicht als gevolg. De enige echte kans die daaruit voortvloeide was een afstandsschot van Elia, die NEC-doelman Delle tot een redding dwong.

Na een half uur spelen was het wél raak. Eerst had Elia een prima actie ter hoogte van de achterlijn in petto, waarna de vleugelspeler het overzicht behield en de bal knap teruglegde op de vrijstaande Berghuis, die hard raak schoot: 1-0. De koploper ging daarna op jacht naar de tweede treffer, en zag Jørgensen uit een voorzet in kansrijke positie naast de bal schieten. Op slag van rust was het wel raak: in de zestien schoot Elia knap uit de draai raak. Dat was ook meteen de laatste actie van de vleugelspeler, die na de rust niet meer terugkeerde, vermoedelijk vanwege een spierblessure.

Misschien lag het aan Elia's afwezigheid, want de tweede helft was lange tijd weinig spectaculair. Feyenoord leek het wel prima te vinden en NEC was absoluut niet bij machte om aanvallend gevaar te stichten. Berghuis vond, na een snelle counter waar wellicht meer in zat, Delle op zijn pad en Toornstra was na een afgemeten voorzet van Basacikoglu met een kopbal op de lat lange tijd het dichtst bij een doelpunt.

Vlak voor tijd besloot Feyenoord het tweede bedrijf toch wat glans te geven. Jørgensen tekende zijn 13de, op aangeven van Nieuwkoop, en 14de, na een kopbal van Basacikoglu, aan, waardoor de wedstrijd toch niet als een spreekwoordelijke nachtkaars uit ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen