Inter wint voor zevende keer op rij, Lazio onderuit

28 januari 2017, 22:50

Internazionale heeft weer een zege geboekt in de Italiaanse competitie. De ploeg van trainer Stefano Pioli, de coach die begin november vorig jaar de ontslagen Frank de Boer opvolgde in Milaan, won zaterdag in het eigen Stadio Giuseppe Meazza met 3-0 van hekkensluiter Pescara.

Danilo D'Ambrosio bracht Inter in de 23ste minuut op voorsprong. De verdediger tikte de bal bij de tweede paal in het doel na een corner. João Mário verdubbelde op slag van rust de marge voor de thuisclub. De Portugees troef van dichtbij doel uit een voorzet van Ivan Perisic. Eder legde in de 73ste minuut de eindscore vast op 3-0. Hij scoorde op aangeven van Mauro Icardi, die op het moment dat hij werd aangespeeld wel zelf buitenspel stond.

Voor Internazionale is dit de zevende overwinning op rij in de Serie A. Het heeft inmiddels 42 punten, waarmee het weer volop meedoet in de strijd om Champions League-voetbal. De Milanese club heeft twee punten achterstand op nummer drie Napoli, dat zondag nog wel thuis speelt tegen Palermo. De top-drie van Italië gaat de Champions League in, al moet de nummer drie wel in een voorronde beginnen.

Inter nam met de winst op Pescara de vierde plaats over van Lazio, dat eerder op de dag verrassend met 0-1 verloor van Chievo Verona. De Romeinse equipe had in het Stadio Olimpico wel het betere van het spel en kreeg ook voldoende kansen, maar Chievo-keeper Stefano Sorrentino blonk uit met maar liefst acht reddingen. Door een treffer van Robert Inglese in de laatste minuut van de reguliere speeltijd gingen de drie punten mee naar Verona.

Bij Lazio hadden Wesley Hoedt en Stefan de Vrij een basisplaats en bleef Ricardo Kishna op de bank. Jonathan de Guzman startte bij de bezoekers en werd in de 64ste minuut naar de kant gehaald.