Robben scoort voor Bayern, eerste verlies Hoffenheim

28 januari 2017, 17:26   Bijgewerkt: 28 januari 2017, 17:50

Met een prachtige treffer heeft Arjen Robben zaterdagmiddag de basis gelegd voor de zevende zege op rij van Bayern München in de Bundesliga. Mede dankij een doelpunt van de Nederlander won de regerend kampioen met 1-2 van Werder Bremen. Ondertussen is 1899 Hoffenheim haar ongeslagen status kwijtgeraakt, door een 2-1 nederlaag op bezoek bij nummer twee RB Leipzig.

Bayern zocht de kleedkamer dus op met een prettig 0-2 voorsprong, maar liet Werder in de tweede helft wel terugkomen in de wedstrijd. Max Kruse zorgde in de 53ste minuut voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet. Daardoor staat de teller van koploper Bayern München nu op zeven zeges in successie.

VfL Wolfsburg was de laatste weken aan de beterende hand, maar is zaterdagmiddag tegen een tegenvaller aangelopen. Met Riechedly Bazoer op de bank en Jeffrey Bruma in de basis verloor de thuisclub met 1-2 van concurrent FC Augsburg, dat voor vandaag evenveel punten had als Wolfsburg. Halil Altintop en Dominik Kohr maakten namens Augsburg een vroege treffer van Mario Gomez ongedaan. Bij Augsburg speelde Jeffrey Gouweleeuw de hele wedstrijd mee, Paul Verhaegh was absent.

SV Darmstadt 98 staat onderaan in de Bundesliga en ook onder Torsten Frings, die deze winter werd gepresenteerd als nieuwe coach, heeft de club het lastig. Zaterdagmiddag hield middenmoter 1. FC Köln flink huis in het Stadion am Böllenfalltor van Darmstadt, de bezoekers wonnen met 1-6. Aytac Sulu, Yuya Osaka en Anthony Modeste waren voor rust trefzeker voor de ploeg uit Keulen, na de pauze deden ook Osaka, Milos Joji en Artjoms Rudnevs een duit in het zakje. Namens Darmstadt zorgde huurling Sidney Sam tussendoor voor de eretreffer, maar zijn benutte penalty was niet veel meer dan een doekje voor het bloeden voor de hekkensluiter van Duitsland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!