Marseille haalt uit tegen Montpellier bij debuut Evra

27 januari 2017, 22:44

Olympique Marseille heeft vrijdagavond een klinkende zege geboekt op Montpellier. In eigen huis werd met maar liefst 5-1 gewonnen mede dankzij een hattrick van Bafetimbi Gomis. Patrice Evra, in januari overgekomen van Juventus, maakte zijn debuut bij de thuisploeg.

Marseille, waar Evra direct in de basis begon, maakte al na vier minuten de openingstreffer via Gomis. De aanvaller scoorde een kwartier later nogmaals en zette zijn ploeg zo al snel op een 2-0 voorsprong. De Marseille-storm leek daarna een tijdje te gaan liggen, maar enkele minuten voor rust was het nogmaals raak. Dit keer kwam het doelpunt op naam van Rolando te staan.

Enkele minuten na de pauze deed Montpellier nog iets terug via Ryad Boudebouz. Met nog twaalf minuten te gaan maakte Gomis zijn hattrick echter compleet en was de marge weer drie. Het werd nog erger voor Montpellier want de bezoekers moesten enkele minuten voor tijd met tien man verder na een rode kaart voor William Remy. Uit de strafschop die daarop volgde bepaalde Florian Thauvin de eindstand op 5-1. Marseille bezet de vijfde plaats in de Ligue 1 terwijl Montpellier veertiende staat.