Haye schiet Willem II in slotseconde uit degradatiezone

27 januari 2017, 22:46   Bijgewerkt: 28 januari 2017, 10:50

Willem II kan de komende dagen met een gerust hart de verrichtingen van de concurrenten onderin gaan volgen. De Tilburgers versloegen Sparta, net zoals Willem II bivakkerend in de degradatiezone, in een bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd met 3-2. Invaller Thom Haye, die enkele minuten voor tijd nog tot onbegrip van het Tilburgse publiek in het veld was gekomen voor Fran Sol, kroonde zich tot matchwinner door in de slotseconde raak te schieten.

Dat er zoveel goals vielen is enigszins verrassend te noemen. Met name Willem II heeft dit seizoen namelijk bijzonder veel moeite om het net te vinden. In de voorgaande 19 duels werd er pas 12 (!) keer gescoord, waarmee de Willem II-aanvallers (buiten Fran Sol, hij scoorde al 7 keer) dit seizoen terecht uiterst improductief kunnen worden genoemd. De Belgische spits Obbi Oulare, afgelopen week door Willem II binnenboord gehaald, moet daar in de tweede seizoenshelft verandering in gaan brengen, maar hij deed tegen Sparta nog niet mee. De Rotterdammers rijgen de doelpunten (24) dit seizoen ook nog niet echt aaneen.

In de openingsfase hielden beide teams elkaar in aardig in evenwicht en in het eerste kwartier viel er geen kans te noteren. Daar kwam rap verandering in: na 20 minuten leverde Koppers, na een goede actie over links, een panklare voorzet af op Sol. De Spaanse spits kon op enkele meters van het doel tegendraads de openingstreffer inkoppen: 1-0. Wie dacht dat dat de thuisploeg vleugels gaf kwam er bekoren vanaf. Enkele fracties later was het namelijk alweer gelijk. Na een prima aanval kon El Azzouzi op rechts met links het strafschopgebied indribbelen en in de lange hoek zowel beheerst als gericht raakschieten.

Die voorsprong gaf de thuisploeg zichtbaar een boost, getuige het spel direct na rust. Willem II kwam namelijk een stuk sterker uit de kleedkamers dan Sparta en zette de gasten flink onder druk, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Het was des te zuur voor de Tilburgers dat de eerste echte kans van Sparta na de theepauze meteen raak was. Een standaardsituatie hielp Sparta over het dode punt. Verhaar kon van 22 meter over de muur (die er niet helemaal goed uitzag) in de verre hoek Lamprou kansloos laten: 2-2. Een déjà vu voor Willem II, dat Verhaar daarmee dit seizoen opnieuw een Sparta-achterstand goed zag maken.

Zowel Willem II als Sparta lieten zien daarmee niet tevreden te zijn. Beide ploegen zochten in het laatste kwartier nadrukkelijk naar de winnende treffer. Sparta zelfs wat meer dan de thuisploeg, maar Lamprou hield Willem II op de been door in de slotfase een schot van Floranus te keren. Dat bleek enkele minuten later een gouden redding. Falkenburg vond in de laatste aanval van de wedstrijd Kortsmit op zijn pad, maar kreeg de bal opnieuw voor zijn voeten en kon de vrijstaande Haye bedienen: 3-2.

[photo,104201,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen